Λασίθι

Ιεράπετρα: Δυναμικό το μήνυμα απο το παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη σωτήρια του νοσοκομείου της περιοχής (βίντεο)

Πληροφορίες θέλουν στο νέο Υγειονομικό χάρτη του υπουργού Υγείας να αναφέρεται μόνο ως Κέντρο Υγείας και όχι Γενικό Νοσοκομείο, που θα παίζει το ρόλο του «δορυφόρου» του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Μετά την προ ημερών συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε έξω από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ο Σύλλογος Εργαζομένων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τα δυο τελευταία χρόνια  μερίδα ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού με την συμπεριφορά του απερχόμενου αναπληρωτή διοικητή του Ιδρύματος, τη σκυτάλη πήρε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, οργανώνοντας το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022, μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο, που αυτή τη φορά αφορούσε στη σωτηρία του ίδιου του Νοσοκομείου.

Οι πληροφορίες λένε , ότι, στο νέο Υγειονομικό χάρτη του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, αναφέρεται μόνο ως Κέντρο Υγείας, δηλαδή Κέντρο Διαλογής ασθενών,  και όχι Γενικό Νοσοκομείο, που θα παίζει το ρόλο του «δορυφόρου» του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Δηλαδή δεν θα έχει κλινικές και εφημερίες για να νοσηλεύει ασθενείς, ούτε χειρουργεία, αφού δεν θα έχει Παθολόγους, Καρδιολόγους και Αναισθησιολόγους.

Από τότε που άρχισε να λειτουργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ιεράπετρα, έχουν σωθεί αμέτρητες δασικές εκτάσεις , ιδιωτικές περιουσίες και κυρίως ανθρώπινες ζωές , καθώς οι φωτιές σβήνονται τώρα πλέον στο πρώτο τέταρτο από το ξεκίνημα τους , γιατί τα Πυροσβεστικά οχήματα είναι δίπλα στο συμβάν και δεν τα περιμένουμε να φτάσουν μετά από 45 λεπτά της ώρας από τον άγιο Νικόλαο.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. όσα χρόνια το έχουν αφήσει να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο με όλες τις κλινικές ανοικτές,  και το τμήμα επειγόντων, αλλά  και  με 30 μέρες το μήνα εφημερίες, έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές  ντόπιων κατοίκων , ξένων και Ελλήνων επισκεπτών που τα καλοκαίρια γεμίζουν τα ξενοδοχεία και ο πληθυσμός της περιοχής διπλασιάζεται.

Η σπίθα του αγώνα σε αυτή τη φιλοπρόοδη εργατική κοινωνία της Ιεράπετρας άναψε ξανά  τη φωτιά του ξεσηκωμού, και τη νύχτα της Πέμπτης στην πλατεία της Ιεράπετρας, οι περίπου χίλιοι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν, βροντοφώναξαν στην κυβέρνηση «Κάτω τα χέρια απ΄ το  Νοσοκομείο μας»

 Οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά σε αυτόν τον νέο αγώνα για τη σωτηρία του Νοσοκομείου και του λαού της Ιεράπετρας, δεν είναι τυχαίοι και δεν είναι άσχετοι με το θέμα, όπως ορισμένους εντολοδόχους που έσπευσαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θολώνοντας τα νερά για να παραμείνει ο κόσμος υπνωτισμένος.

«Την Πέμπτη το βράδυ  έγινε η αρχή. Ο αγώνας θα μεταφερθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης. Ο Σύλλογος μας θα συνεδριάσει και θα ανακοινώσει την τελική ημερομηνία αν και αυθόρμητα στη διαδήλωση είπαμε για την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, αυτό ίσως να αλλάξει για να μπορούν να μας ακολουθήσουν και οι αγρότες μας» μας είπε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος που ανταποκρίθηκαν τόσοι φορείς , η εκκλησία μας, ο Δήμος   τα πολιτικά κόμματα , δεκάδες φορείς και συλλογικότητες και πάνω από όλους οι απλοί πολίτες που έχουν καταλάβει πλέον ότι  η τύχη και η σωτηρία του Νοσοκομείου μας είναι στα δικά μας χέρια.

Έτσι καταφέραμε  να ενώσουμε και να δυναμώσουμε τη φωνή μας για το νοσοκομείο μας, για το καλό και το μέλλον του τόπου μας. Με χαρά είδαμε τόσα νέα παιδιά να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και τόσα καλλιτεχνικά σχήματα να μας δηλώνουν την επιθυμία τους να έρθουν να παίξουν τα τραγούδια τους  για όλο τον διαμαρτυρόμενο κόσμο της Ιεράπετρας.

Τα ψηφίσματα που πήραμε ήταν αμέτρητα. Όλοι πλέον είναι στο πλευρό μας γιατί ο αγώνας μας μόλις άρχισε και θα έχει πολύ μεγάλο δρόμο να διανύσει μέχρι τη δικαίωση μας . Παλεύουμε ξανά για κάτι που είναι δίκαιο…Για το δίκιο  των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής , που πληρώνει πάρα πολλούς φόρους και έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες της Κρήτης και της Ελλάδας.

 Τα μηνύματα της  συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουμε τούτες τις ώρες για τη διάσωση και γιατί όχι,  για  την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας , θα είναι  μια ηχηρή  απάντηση σ όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς», κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Αντρέας Μαμαντόπουλος.

Καλαντζάκης: «Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. τίποτα δεν αλλάζει απο μόνο του»

Η Δημοτική Παράταξη «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» έδωσε δυναμικά το «παρών» στο συλλαλητήριο για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας. Ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι και πολλά μέλη της Παράταξής μας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία στηρίζοντας με την παρουσία τους έμπρακτα την όλη προσπάθεια. 

«Συγκεντρωθήκαμε όλοι σήμερα εδώ, προκειμένου να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Βιώνουμε μαζί με εσάς την αγωνία, τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου για την τύχη του. Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε για την Ιεράπετρα ένα Νοσοκομείο που να στηρίζει την ανάπτυξη της Ιεράπετρας και όχι ένα Κέντρο Υγείας.

Θέλουμε ένα Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση την υλοποίηση όλων των υποσχέσεών της για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Ζητάμε την άμεση χρηματοδότηση των προμηθειών, των μελετών και των έργων που χρειάζονται, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν. Διεκδικούμε την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος της Ιεράπετρας να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλους τους

τομείς και στον τομέα της υγείας να μην υπάρχει η απαιτούμενη πρόοδος.

Τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του. Όλοι μαζί σήμερα εδώ είμαστε μια γροθιά. Η σημερινή κινητοποίηση δεν είναι φωτοβολίδα, δεν έχει κομματικά χρώματα, ούτε παραταξιακά.

Πρόκειται για τη ζωή και την υγεία όλων μας κι έτσι απαιτούμε ν’ αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.

Οι Γεραπετρίτες έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια πολλαπλούς αγώνες για το Νοσοκομείο μας και όλοι μαζί καταφέραμε να το κρατήσουμε στον τόπο μας. Η Δημοτική Αρχή και εγώ

προσωπικά ως Δήμαρχος σε συνεργασία με όλους τους φορείς συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το Νοσοκομείο μας έχει τη θέση που του αξίζει.

Δεν μένουμε μόνο εδώ. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί δίνοντας μάχη τόσο στην 7η ΥΠΕ όσο και στα Υπουργεία, αν χρειαστεί. Πρέπει όλοι μας να εξακολουθήσουμε να παραμένουμε

ενωμένοι με μοναδικό μας σκοπό την αναβάθμιση  του Νοσοκομείου μας» είπε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια