Ιεράπετρα: Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του Γενικού Νοσοκομείου (εικόνες)

Κρήτη
Ιεράπετρα: Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του Γενικού Νοσοκομείου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας μετατρέπεται σε ένα απλό Κέντρο Υγείας

Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση  στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Ιεράπετρας, για τα κρυφά σχέδια του υπουργείου Υγείας που μετατρέπει στον νέο υγειονομικό χάρτη, το Γενικό  Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε ένα απλό Κέντρο Υγείας, δηλαδή σε ένα απλό κέντρο διαλογής των ασθενών, που θα κατευθύνονται προς τον Άγιο Νικόλαο και προς το Ηράκλειο.

Η κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας γέμισε κόσμο που διαμαρτυρήθηκε και υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα για να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης. 

«Σήμερα ο  λαός διατρανώνει ότι ταφόπλακες με ύπουλες μεθοδεύσεις δεν θα δεχθούμε ποτέ. Καλούμε τον όλο τον κόσμο, τον λαό της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, τους εκπροσώπους του σε κάθε επίπεδο και όλες τις συλλογικότητες να είναι σε εγρήγορση για νέους αγώνες. Λένε πως το Νοσοκομείο δεν κλείνει αλλά κάνουνε ότι μπορούν για να το υποβαθμίσουν ώστε αποθαρρυνμένοι να απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα ή σε μεγαλύτερα κέντρα. Περικόπτουν τα αιτήματα μας για προκήρυξη θέσεων γιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού. Ύπουλα υποκλέπτουν και αποσπούν τους γιατρούς μας. Πολλοί είναι οι γιατροί μας που ήδη έκαναν αιτήσεις για μετάθεση τους στον Άγιο Νικόλαο και πολλοί άλλοι θα αποχωρήσουν με τις προκηρύξεις Οκτωβρίου στα κεντρικά Νοσοκομεία του Ηρακλείου προσφέροντας αλλού ελκυστικότερες θέσεις και όχι σε εμάς. Και άλλοι αποχώρησαν ήδη, με αποτέλεσμα να έχουμε  υποστελεχωμένα τμήματα. Το ξέρουμε το κόλπο. Δημοσιεύουν τις προθέσεις τους για συγχωνεύσεις με αναφορές που απευθύνονται σε εμάς για να διαπιστώσουν τις δικές μας προθέσεις Ας τους εξηγήσουμε λοιπόν τις προθέσεις του λαού της Νοτιοανατολικής Κρήτης. 

Χωρίς σπουδή και κόπο έκριναν και αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς, ότι είμαστε το κομμάτι της Ελλάδας που δεν έχει δικαίωμα στη δημόσια υγεία. Ούτε αναλογίστηκαν και ούτε φαίνεται να τους ενδιαφέρουν οι σοβαρές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους. Το Νοσοκομείο μας δεν είναι ούτε κομματικό θέμα ούτε παραταξιακό θέμα ούτε συντεχνιακό θέμα , είναι δικό μας θέμα», καταλήηε νωρίτερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Αντρέας Μαμαντόπουλος.

Πλήθος καλλιτεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, δίνοντας το παρόν στο συλλαλητήριο και με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τις μουσικές τους, να εκφράσουν την υποστήριξη τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News