Ιεράπετρα: Άνοιξε τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Τουρισμού και Παράδοσης

Λασίθι
Ιεράπετρα: Άνοιξε τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Τουρισμού και Παράδοσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε στην Ιεράπετρα το 5ο Φεστιβάλ Τουρισμού και Παράδοσης από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022

Από τον πανέμορφο, γραφικό, παραδοσιακό και γοργά αναπτυσσόμενο τουριστικά Μύρτο, ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, τιμής σε όσους επισκέπτες επιλέγουν αυτόν τον ευλογημένο τόπο για τις διακοπές τους και κυρίως σε εκείνους, που εργάστηκαν και πρόσφεραν στην τουριστική του ανάπτυξη.

Τις τετραήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τουρισμού Ιεράπετρας υποστήριξε η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ιεράπετρας ενώ την παρουσίαση έκανε η διακεκριμένη δημοσιογράφος κ. Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Στην εκδήλωση του Μύρτου το βράδυ του Σαββάτου τιμήθηκε αείμνηστος Μιχάλης Κεχαγιαδάκης, που εκτός από την προσφορά του στην του πρωτογενή τομέα είχε πρωταγωνιστήσει και στην τουριστική ανάπτυξη του Μύρτου.

Τιμήθηκε επίσης και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μύρτου για την προσφορά  του στην  τουριστική ανάπτυξη  του δυτικότερου άκρου του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Καβούσι, στη βόρεια τουριστικά αναπτυσσόμενη πλευρά της Ιεράπετρας των αρχαιολογικών ανασκαφών και της παράδοσης, με βραβεύσεις προσωπικοτήτων από τον κλάδο της Αρχαιολογίας.

Τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, με βραβεύσεις ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν  στην κατασκευή των πρώτων μεγάλων ξενοδοχείων που ανέδειξαν την περιοχή σαν έναν νέο πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό που συνδυάζει την ηρεμία με τη μυρωδιά του πεύκου και την αλμύρας του Νότιου Κρητικού πελάγους.

Την Τρίτη  το βράδυ τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στην πλατεία   στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας ο Δήμος Ιεράπετρας, θα τιμήσει για την προσφορά τους, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο καθώς και τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης , μιλώντας για το 5ο Φεστιβάλ Τουρισμού Ιεράπετρας, τόνισε ότι, «ύστερα από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας, η μεγάλη γιορτή του Δήμου Ιεράπετρας για τον τουρισμό επανέρχεται πιο δυναμικά εμπλουτισμένη με ακόμη περισσότερα δρώμενα στοχεύοντας στην ανάδειξη κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας. Το φεστιβάλ τουρισμού που ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε από το 2016 έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός για τον Δήμο της Ιεράπετρας, έχει αγκαλιαστεί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την υπόλοιπη Κρήτη.

Ακολουθούμε μια στρατηγική εξωστρέφειας και με στοχευμένες δράσεις εργαζόμαστε για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ συγχρόνως επιδιώκουμε την ανάπτυξη και του λεγόμενου «εναλλακτικού τουρισμού» προσελκύοντας τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα και αποσκοπώντας στην καθιέρωση του Δήμου μας ως παγκόσμιο προορισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η Ιεράπετρα έχει καταστεί μία εξαιρετικά δημοφιλής τουριστική επιλογή προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και πολλούς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη  πρόσθεσε, ότι «η  διατήρηση και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ιεράπετρας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και στον σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Στοχεύοντας στην ανάπτυξη όλων των παραγωγικών τομέων προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων πραγματοποιούμε τα αναγκαία έργα, τις απαραίτητες παρεμβάσεις αλλά και δράσεις για την προβολή και την προώθηση του Τουρισμού στον Δήμο της Ιεράπετρας. Μέσα από τη γιορτή Τουρισμού επιδιώκουμε να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ομορφιά του Δήμου μας, την πολιτιστική παράδοση, την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία, το φυσικό κάλλος και τη μοναδική φιλοξενία».

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων της πρώτης μέρας ο κ Αλέκος Παντελάκης δήλωσε ότι «μια ακόμη καταπληκτική βραδιά τιμής στον τουριστικό τομέα της Ιεράπετρας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η Κοινότητα Μύρτου ευχαριστεί τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, υπεύθυνη Τουρισμού του Δήμου, για την επιλογή του Μύρτου για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Τουρισμού.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τούς αντιδημάρχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε τον πρεσβευτή της Πολωνίας κ. Artur Lombart, με την σύζυγό του, που μας τίμησαν  επίσης με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε την Δημοσιογράφο κ. Αγγελιδάκη Ανδριανή, για την καταπληκτική παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς για την πολύ ωραία μουσική τους. Ευχαριστούμε όλους όσοι  μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστώ τέλος προσωπικά τον κ. δήμαρχο για την τιμητική βράβευση και απονομή πλακέτας στο πρόσωπο μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News