Λασίθι

Φωτιά εργοστασίου στην Ιεράπετρα: Για εμπρησμό από πρόθεση κάνει λόγο ο επιχειρηματίας (εικόνες, βίντεο)

Κάηκαν ολοσχερώς δύο εργοστάσια κατασκευής θερμοκηπίων

Συναγερμός σήμανε στις 3:40  τα ξημερώματα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην βόρεια πλευρά των εργοστασίων επεξεργασίας ξύλου και κατασκευής θερμοκηπίων της οικογένειας Λαμπράκη, στο 3ο χλμ Ιεράπετρας -Παχιάς Άμμου.

Εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ξύπνησε τον ιδιοκτήτη των εργοστασίων, κ. Άρη Λαμπράκη, ήταν ο ένοικος της οικογένειας, κ.  Άγγελος Παπανίκος που μένει σε διαμέρισμα δίπλα στα εργοστάσια .

Ο επιχειρηματίας Άρης Λαμπάκης

«Η ώρα ήταν τέσσερις παρά είκοσι τα ξημερώματα όταν άκουσα μια έκρηξη… ένα «μπάμ» και μέχρι να βγω έξω από το σπίτι άκουσα άλλες δυο εκρήξεις. Έτρεξα να ξυπνήσω τον ιδιοκτήτη των επιχειρήσεων, και να ειδοποιήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία . Σε λίγα μόλις  λεπτά είχε λαμπαδιάσει όλο το εργοστάσιο», μας είπε ο αυτόπτης μάρτυρας κ Άγγελος Παπανίκος.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Άγγελος Παπανίκος

Ο ιδιοκτήτης των  κατεστραμμένων επιχειρήσεων κ. Άρης Λαμπράκης υποστηρίζει ότι, είχε σοβαρούς  λόγους να περιφρουρεί τα εργοστάσια του, έχοντας μετατρέψει σε κρεβάτι τον καναπέ του γραφείου του, γιατί πριν μια εβδομάδα ακριβώς, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, είχε ξανά γίνει απόπειρα εμπρησμού στις επιχειρήσεις του από άντρα που είχε προσωπικές διαφορές με μέλη της οικογένειας του και είχε προειδοποιήσει ότι θα τους κάνει κακό.

«Κάηκαν ολοσχερώς και τα δυο μας εργοστάσια. Υπάρχει άνθρωπος γνωστός που έχει ξανά προσπαθήσει να  μας βάλει φωτιά, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας γι΄ αυτή την απόπειρα που έκανε στις επιχειρήσεις μας  πριν μια εβδομάδα δικάστηκε ερήμην με 3 χρόνια φυλάκιση. Είναι φυγόποινος… Είναι ακόμη έξω… Εγώ και η οικογένεια μου, από τον παππού μου, τον πατέρα μου, εμένα και τον γιο μου που αναλαμβάνει σιγά-σιγά  τις επιχειρήσεις τεσσάρων γενεών , καταστραφήκαμε σε 10 λεπτά μέσα… Ελπίζω να τον πιάσουν οι Αρχές. Δικάστηκε το πρωί της Δευτέρας με 3 χρόνια φυλακή και είναι έξω. Τον γνωρίζουν ποιος είναι.  Δικάστηκε για δυο αδικήματα . Για απόπειρα εμπρησμού και για εισβολή στο σπίτι όπου κοιμούνταν η ανήλικη κόρη μου. Τις τελευταίες μέρες κοιμόμουν μέσα στο γραφείο της επιχείρησης μου,  γιατί ήθελα να προλάβω το κακό που θα μπορούσε να μου ξανά  κάνει αυτός ο άνθρωπος. Είναι αλκοολικός και έχει και άλλα προβλήματα . Αυτός δεν έχει κάτι να χάσει. Συνήθως  όμως χάνεις τα πάντα από κάποιον που δεν έχει να χάσει τίποτα», μας είπε ο επιχειρηματίας κ Άρης Λαμπράκης,  λίγο πριν ξεκινήσει η έρευνα των αξιωματικών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  που  έχει αναλάβει να διενεργήσει την προανάκριση και να αποδώσει ευθύνες σε εκείνους που τους αναλογούν.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Δημήτρης Καλιοτζής,  έκανε λόγο για μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που επεκτάθηκε πολύ γρήγορα από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους που έπνεαν με ένταση 8 Μποφόρ. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των μεγάλων ποσοτήτων ξυλείας και εύφλεκτων υλών που υπήρχαν στο σημείο από όπου εκδηλώθηκε. Αυτό που πέτυχαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν από όλο το νομό Λασιθίου και από το Ηράκλειο, ήταν να περιορίσουν την πυρκαγιά εντός του εργοστασίου, να μην κινδυνέψουν τα γραφεία και τα σπίτια των ιδιοκτητών της επιχείρησης και να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά από τους ισχυρούς βορριάδες σε γειτονικές επιχειρήσεις και κατοικίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια