Κτηνωδία στην Ιεράπετρα: Παρατημένο για μια εβδομάδα το απαγχονισμένο σκυλί στο χωράφι

Κρήτη
Κτηνωδία στην Ιεράπετρα: Παρατημένο για μια εβδομάδα το απαγχονισμένο σκυλί στο χωράφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον διοικητή του αστυνομικού σταθμού Μακρύ Γιαλού, κ. Δαμαλάκη, μιλώντας στο neakriti.gr, έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία και διενεργείται προανάκριση

Δίχως τέλος εξελίσσονται τα περιστατικά βίας απέναντι σε ζώα στην Κρήτη, με το τελευταίο εξ αυτών να σημειώνεται στην Ιεράπετρα, αφήνοντας άφωνη την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το neakriti.gr, την περασμένη Κυριακή 21 Αυγούστου βρέθηκε απαγχονισμένο ένα σκυλί στο Σταυροχώρι του δήμου Ιεράπετρας.

Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής είναι ενήμερες για το περιστατικό, ενώ σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου, στο σημείο βρέθηκε ο διοικητής του αστυνομικού σταθμού Μακρύ Γιαλού, Δαμουλάκης Εμμανουήλ, ο οποίος πραγμαοποίησε αυτοψία. Σύμφωνα με τον ίδιο το σκυλί βρισκόταν στο χωράφι για περίπου μια εβδομάδα, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το σκυλάκι ήδη βρίσκεται στα χέρια κτηνιάτρου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρει τσιπ ώστε να εντοπιστούν οι πιθανοί ιδιοκτήτες του.

Το πρώτο περιστατικό τέτοιας αγριότητας

Εθελόντρια φιλοζωικής ομάδας Ιεράπετρας, Ε.Ζ, κατήγγειλε στο neakriti.gr, το άτυχο ζωάκι εντοπίστηκε μέσα σε χωράφι, γεγονός το οποίο εξέπληξε τόσο την ίδια όσο και την τοπική αστυνομική αρχή καθώς είναι το πρώτο περιστατικό τέτοιας αγριότητας το οποίο σημειώνεται στο συγκεκριμένο μέρος.

Η απουσία τέτοιων γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή του Σταυροχωρίου δυστυχώς δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας στάση ζωοφιλίας από τους ντόπιους, με την εθελόντρια να εξηγεί ότι μεγάλη μερίδα των κατοίκων μένει παντελώς αδιάφορη μπροστά στο τεράστιο ζήτημα που μαστίζει την περιοχή και έχει να κάνει με τα αδέσποτα.

Η εθελόντρια σημειώνει ότι με ευάριθμες πρωτοβουλίες της «Animal Voice» έχουν διασωθεί από την περιοχή του Σταυροχωρίου δεκάδες αδέσποτα, συχνά σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, ενώ παρά το γεγονός ότι η φιλοζωική οργάνωση, όπως και ο δήμος Ιεράπετρας, έχουν πολλάκις ενθαρρύνει τους κατοίκους να έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους όταν θέλουν να δώσουν κάποιο ζωάκι, κάτι τέτοιο από πλευράς κατοίκων σπάνια γίνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News