Κρήτη: Πρωινή ψαριά με μπλε καβούρια στην Ελούντα - Ο εκλεκτός μεζές στα… πιάτα εστιατορίων της περιοχής (βίντεο)

Λασίθι
Κρήτη: Πρωινή ψαριά με μπλε καβούρια στην Ελούντα - Ο εκλεκτός μεζές στα… πιάτα εστιατορίων της περιοχής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φετινό καλοκαίρι, αυτή είναι μία μάλλον καθημερινή ψαριά για τους ψαράδες στην Ελούντα και την Πλάκα, καθώς όπως οι ίδιοι εξηγούν τα μπλε καβούρια  ήρθαν για να μείνουν και πλέον περισσεύουν στην περιοχή
  • Με γεύση που παραπέμπει σε αστακτό και τιμή πώλησης διόλου ευκαταφρόνητη
  • Μπλε καβούρια ήρθαν για να μείνουν στον κόλπο του Μεραμπέλου
  • Εντυπωσιακή ψαριά από μπλε καβούρια στον κόλπο της Πλάκας. Το ασυνήθιστο για τις θάλασσες του νησιού, τροπικός μπλε καβούρι κάνει συχνά και σε μεγάλες ποσότητες την εμφάνισή του ιδίως στην περιοχή της Ελούντας την τελευταία διετία. Κι αν αρχικά επικράτησε φόβος για μία πιθανή νέα απειλή, πλέον οι ψαράδες γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν εκλεκτό μεζέ που πωλείται ακριβά και γευστικά όπως λένε παραπέμπει σε αστακό.

    Πρόκειται για έναν πολυταξιδεμένο τροπικό μετανάστη, ο οποίος βρέθηκε στις ακτές της Ιαπωνίας, της Βαλτικής και της Ευρώπης, ενώ κατάφερε να έρθει και στη Μεσόγειο. Αν και μπορούν να καταστρέψουν τα δίχτυα των ψαράδων με τις δαγκάνες τους, ωστόσο αποτελούν έναν εκλεκτό μεζέ, ο οποίος πωλείται και σε τσιμπημένες τιμές. 

    Σε κάθε περίπτωση τα μπλε καβούρια ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό χρώμα τους, την ήπια, γλυκιά γεύση τους και τη μεγάλη θρεπτική τους αξία. Σε πολλά δε εστιατόρια ανά τον πλανήτη αποτελούν ένα γευστικό γκουρμέ πιάτο που πωλείται αδρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News