Λασίθι: Άνοιξαν ξανά μετά από έξι χρόνια τα σφαγεία της Νεάπολης

Λασίθι
Λασίθι: Άνοιξαν ξανά μετά από έξι χρόνια τα σφαγεία της Νεάπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων της Νεάπολης στις Κουρούνες, δίπλα στις νέες φυλακές που κατασκευάζονται μετά κόπων και βασάνων εδώ και πολλά χρόνια, έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο

Τέλος καλό όλα καλά, έστω και μετά από πολλές περιπέτειες για τα δημοτικά σφαγεία στη Νεάπολη Λασιθίου που άνοιξαν ξανά επισήμως σήμερα τις πόρτες τους, περίπου μια 6ετία μετά το «λουκέτο» τους.

Η επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων της Νεάπολης στις Κουρούνες, δίπλα στις νέες φυλακές που κατασκευάζονται μετά κόπων και βασάνων εδώ και πολλά χρόνια, έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ έγιναν και δοκιμαστικές σφαγές.

Ο αγιασμός τελέστηκε, παρουσία του εκπροσώπου της εκμισθώτριας εταιρείας «Σφαγεία και Κρεατεμπορική» Νεάπολης Γιώργου Βεληβασάκη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νεάπολης Γιάννη Μηναδάκη και τοπικών συμβούλων αλλά και απλών πολιτών.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή της Νεάπολης καθώς μετά την προ 6ετίας αποπομπή της τότε εταιρείας που είχε αναλάβει έναντι μισθώματος τα σφαγεία, αυτά παρέμεναν κλειστά όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι που είχε ως αναπόφευκτη συνέπεια μια μεγάλη ταλαιπωρία για κτηνοτρόφους και κρεοπώλες, που αναγκάζονταν μέχρι τώρα να κάνουν πολλά χιλιόμετρα και μεγάλα δρομολόγια, μεταβαίνοντας σε άλλους νομούς για να μπορέσουν να σφάξουν ζώα και να προμηθεύσουν την τοπική αγορά με κρέας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News