Άγιος Νικόλαος: Έριξαν σε πισίνα υδροχλωρικό οξύ αντί για χλώριο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Έριξαν σε πισίνα υδροχλωρικό οξύ αντί για χλώριο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί καυστικός αφρός - Στο νοσοκομείο, δύο υπάλληλοι, που συμμετείχαν στη διαδικασία απομάκρυνσης του χημικού αυτού υγρού

Επί ποδός βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεσημέρι της Τρίτης 2 Αυγούστου, έπειτα από συναγερμό που σήμανε σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου όπου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, έγινε ανάμειξη  χλωρίου και υδροχλωρικού οξέος στη δεξαμενή της πισίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έσπευσαν οχήματα της 3η ΕΜΑΚ  Κρήτης, καθώς επρόκειτο για περιστατικό υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα, προκλήθηκε χημική ένωση με αποτέλεσμα από το σημείο να πεταχτεί καυστικός αφρός. Ωστόσο, στην προσπάθειά τους οι εργαζόμενοι να δώσουν μία λύση, έριξαν νερό που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί τοξική νέφωση.

Τελικά, το συμβάν αντιμετωπίστηκε με ασφάλεια από την 3η ΕΜΑΚ, ενώ δύο υπάλληλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία απομάκρυνσης του χημικού αυτού υγρού, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News