Λασίθι: Προφυλακιστέος ο 25χρονος για την φωτιά στο Βραχάσι

Λασίθι
Λασίθι: Προφυλακιστέος ο 25χρονος για την φωτιά στο Βραχάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 25χρονος για τον εμπρησμό στο Βραχάσι - Αύριο Τρίτη, 2 Αυγούστου απολογείται η 45χρονη που κατηγορείται για ηθική αυτουργία

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος σήμερα Δευτέρα, 1 Αυγούστου ο 25χρονος άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τον εμπρησμό στο Βραχάσι τα ξημερώματα της Πέμπτης, 28 Ιουλίου.

Ο 25χρονος άνδρας κατά την διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι το βράδυ εκείνο βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και κάποια στιγμή τα ξημερώματα σηκώθηκε από το μαγαζί όπου και βρισκόταν και κινήθηκε προς τις καλαμιές απέναντι από την πλατεία του χωριού, εκεί που γινόταν το κρητικό γλέντι. Όπως ο ίδιος είπε, έβαλε φωτιά στα καλάμια με έναν αναπτήρα, γιατί ήθελε να κάνει κάτι σαν πυροτέχνημα.

Αύριο Τρίτη, 2 Αυγούστου αναμένεται να απολογηθεί η 45χρονη που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην υπόθεση του εμπρησμού, η οποία παραμένει στα κρατητήρια και αρνείται την όποια κατηγορία της αποδίδεται.

Έβαλε φωτιά για να χαλάσει το γλέντι στο διπλανό καφενείο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, σόκαρε η ομολογία του 25χρονου ιδιοκτήτη καφενείου στους άνδρες της ασφάλειας, ο οποίος φέρεται να είπε στην κατάθεσή του πως εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για τον εμπρησμό στη μεγάλη φωτιά κάτω από την πλατεία του χωριού, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη  πολυπληθής εκδήλωση.

Σύμφωνα με πυροσβεστικές πηγές, ο 25χρονος άνδρας φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με ιδιοκτήτη διπλανού καφενείου κι επειδή εκείνο το βράδυ ο δεύτερος είχε πολύ κόσμο και ζωντανή μουσική, φέρεται να εβαλε φωτιά σε θάμνους, καλαμιές και σκουπίδια σε χορτολιβαδική έκταση στην πλαγιά, με σκοπό να χαλάσει το γλέντι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για καλή του τύχη δεν επεκτάθηκε η φωτιά για να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Ο κόσμος αμέσως, χωρίς να χάσει χρόνο και παρά τον πανικό που επικράτησε, εγκατέλειψε την πλατεία. Όπως σημειώνουν, στην άμεση εκκένωση της περιοχής συνέβαλε το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ήταν σωστά παρακαρισμένα και δεν έκλεινε την έξοδο κάποιο εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται πως άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία με 12 οχήματα, 35 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων έσβησε την πυρκαγιά, μέτά από αρκετές ώρες, όταν πλέον είχε ξημερώσει. Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Συνολικά κάηκαν 2 στρέμματα δασικής έκτασης και 3 στρέμματα έκταση με καλαμιές. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους κάτοικους να μετρούν τις… πληγές τους αλλά και να διαπιστώνουν πως παρά την αναστάτωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν με πολύ πιο δυσμενή τρόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=nksqaKmufrw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

 

https://www.youtube.com/watch?v=Op0iWhNGy5o?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News