Κεγκέρογλου: Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου προς το υπουργείο Υγείας

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη απόφαση για να ζητηθεί μια μόνο θέση ιατρού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης, εγείρει αντιδράσεις και συνάμα προκαλεί την οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων πολιτών και χιλιάδων επισκεπτών και η περαιτέρω στελέχωση του είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανα τα προβλήματα του νοσοκομείου και παρά τις διαβεβαιώσεις καμία ενέργεια δεν έγινε για την περαιτέρω επαρκή στελέχωση του.

Σήμερα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο εμπαιγμός της κοινωνίας και η απαξίωση του νοσοκομείου  συνεχίζεται, αφού με απόφαση του Δ.Σ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, στις 5/07/22, αποφασίστηκε να αιτηθούν πέντε (5) θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο Ιεράπετρας και με επόμενη συνεδρίαση στις 18/07/22 αναιρέθηκε η απόφαση και ζητείται τελικά μόνο μία (1)θέση. Αντίθετα, το νοσοκομείο επισημαίνει ότι χρειάζονται έντεκα (11) Ιατροί προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά βασικές κλινικές του.

Επειδή το Νοσοκομείο Ιεράπετρας καλύπτει μία εκτεταμένη πληθυσμιακή περιφέρεια σε μία ιδιαίτερη γεωγραφική θέση με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και

επειδή η περαιτέρω στελέχωσή του, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  • Για ποιο λόγο και με ποια αιτιολογία αναιρέθηκε η πρώτη απόφαση που αιτούνταν 5 θέσεις Ιατρών;
  • Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες του νοσοκομείου Ιεράπετρας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί περαιτέρω με το αναγκαίο προσωπικό (γιατροί,νοσηλετές κλπ) το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News