Ιεράπετρα: Με πληρότητα πάνω από 90% συνεχίζεται η τουριστική σεζόν στο δημοφιλή προορισμό

Κρήτη
Ιεράπετρα: Με πληρότητα πάνω από 90% συνεχίζεται η τουριστική σεζόν στο δημοφιλή προορισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει το παράπονο του κλάδου του καφέ και της εστίασης, οι επιχειρηματίες του οποίου, βλέπουν να μεν γεμάτα τα ξενοδοχεία, αλλά ελάχιστους ξένους επισκέπτες να κυκλοφορούν στην πόλη και να ψωνίζουν

Αυξάνονται καθημερινά τα ποσοστά των διανυκτερεύσεων στα μικρά και στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, όπου οι κρατήσεις ήταν αρκούντως ικανοποιητικές κυρίως μέτα τις 15 Ιουνίου, οι δε πληρότητες συνεχίζουν να ανεβαίνουν από τα μέσα Ιουλίου, με την προοπτική να ξεπεράσουν μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου το 90%. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ωστόσο, δυσκολεύουν τον προγραμματισμό της ομαλής λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Παραμένει όμως μέχρι και τις τελευταίες μέρες του Ιούλη, και είναι σχεδόν καθημερινό το παράπονο του κλάδου του καφέ και της εστίασης, οι επιχειρηματίες του οποίου βλέπουν ναι μεν γεμάτα τα ξενοδοχεία, πλην όμως ελάχιστους ξένους επισκέπτες  να κυκλοφορούν στην πόλη και να ψωνίζουν από τα τουριστικά καταστήματα ή να κάθονται για καφέ και φαγητό στις καφετέριες και στις ταβέρνες. 

«Η τουριστική κίνηση στα μικρά και στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας,  έχει αρχίσει να ανεβαίνει από τα μέσα του Ιούνη. Απο τις αρχές Ιουλίου έχουμε  γύρω στο 90% πληρότητα στα περισσότερα μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες που θα ξεπερνούν και το 90%, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όλα δείχνουν πώς θα είναι καλός φέτος και ο Οκτώβριος, ενώ υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό να έχουμε καλές πληρότητες ακόμα και τον Νοέμβριο», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού. 

Ακυρώνονται πτήσεις λόγω έλλειψεις προσωπικού

«Κάποιες αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Όταν ακυρώνονται πτήσεις που έχουν προορισμό την Κρήτη, έχουν πρόβλημα και τα ξενοδοχεία που χάνουν έναν μεγάλο αριθμό διανυκτερεύσεων από ξένους επισκέπτες που είχαν σχεδιάσει να κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε  επίσης φέτος, με τις πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, που δεν επιτρέπουν στις ξενοδοχειακές μονάδες να κάνουν έγκαιρα έναν σωστό προγραμματισμό, για να φιλοξενήσουν με άνεση τον κόσμο προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες», μας είπε ο κ.,Γιώργος Βαρδάκης.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πλήττει και τους Ευρωπαίους

Στην ερώτηση μας για την απουσία τουριστών από την ελεύθερη αγορά, την ώρα που τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, ο κ. Γιώργος Βαρδάκης απάντησε τα εξής: 

«Όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνες, λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας, των καυσίμων και των καταναλωτικών αγαθών, τα ίδια αντιμετωπίζει και ο Ευρωπαίος καταναλωτής, ο οποίος αγοράζει στην πατρίδα του ένα τουριστικό πακέτο που τα περιλαμβάνει όλα  και έρχεται στη χώρα μας,  αξιοποιώντας αυτό το οικονομικό πακέτο, το οποίο του προσφέρει μέσα στο ξενοδοχείο τα πάντα. Αφού δεν έχει περισσότερα χρήματα να ξοδέψει έξω στα μαγαζιά , περιορίζεται και απολαμβάνει μέσα στο ξενοδοχείο,  μόνο εκείνα που έχει συμφωνήσει και περιλαμβάνονται στο προπληρωμένο τουριστικό του πακέτο. Καταλαβαίνω ότι τούτο το καλοκαίρι ο κλάδος της εστίασης δεν πάει καλά , αλλά υπάρχει και η λογική εξήγηση του γιατί δεν πάει καλά. 

Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Βαρδάκης

Ούτε οι Έλληνες  βγαίνουν τόσο συχνά στις ταβέρνες,  για τους ίδιους ακριβώς λόγους . Όλοι κάνουμε οικονομία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα και στα τρόφιμα», προσθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης.

Στο ερώτημα , αν τα επίμονα μελτέμια που επικρατούν τον τελευταίο 1,5 μήνα , αποτελούν έναν απρόβλεπτο αρνητικό παράγοντα , που αποθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό, να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στα παραλιακά μέρη της Νοτιοανατολικής Κρήτης ο κ Βαρδάκης είναι κατηγορηματικός.

«Τις ημέρες που έχουμε τα συνηθισμένα μελτέμια στη Νότια Κρήτη και νομίζουμε ότι αποθαρρύνουν τους επισκέπτες μας να κατεβούν για μπάνιο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Βόρειας Κρήτης , ο καιρός είναι πολύ χειρότερος στη βόρεια ακτογραμμή της μεγαλονήσου. Στο μεταξύ στη Νότια Κρήτη υπάρχουν και ορισμένα πολύ γνωστά μέρη με απάνεμες παραλίες , που απέχουν 10-20 λεπτά από την Ιεράπετρα. Ο κόσμος έχει επιλογές αν θέλει και μπορεί να κάμει διακοπές…λεφτά όμως  δεν έχει», καταλήγει ο κ Βαρδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News