Τα ναυάγια και η ιστορία των θαλασσών της Κέας στη στεριά (βίντεο)

Κρήτη
Τα ναυάγια και η ιστορία των θαλασσών της Κέας στη στεριά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την υπαίθρια έκθεση της ιστορίας των θαλαασσών του νησιού, μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο Σύμβουλος της Δημάρχου Κέας για τον καταδυτικό Τουρισμό, Γιάννης Τζαβελάκος

Σε ένα υπαίθριο μουσείο έχει μετατραπεί ο Δήμος Κέας, καθώς η έκθεση «Τα ναυάγια και η ιστορία των θαλασσών της Κέας» δεσπόζουν στο νησί.

Ο Δήμος Κέας με την Δήμαρχο Ειρήνη Βελισσαροπούλου, δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός που αποτελεί πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών και διέθεσε κεντρικά σημεία για την διοργάνωση της έκθεσης, η οποία θα διερκέσει ως τις 31 Αυγούστου 2022.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το παλιό φανάρι του Αγίου Νικολάου, το οποίο τοποθετήθηκε σε προθήκη και μπορεί κανείς να το θαυμάσει φωτισμένο με φόντο τον ίδιο τον φάρο που κάποτε το φιλοξενούσε. Η πλατεία γύρω του αναδιαμορφώθηκε και ονομάστηκε Πλατεία Φάρου», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο Σύμβουλος της Δημάρχου Κέας για τον καταδυτικό Τουρισμό, Γιάννης Τζαβελάκος.

Παράλληλα, φωτισμένες προθήκες στην πλατεία αυτή, στην Πλατεία Ηρώων και στο Κέντρο Κοινότητας εξιστορούν, μέσα από κείμενα και εικόνες, ιστορίες που καθόρισαν την Κέα και την έφεραν ως το σήμερα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News