Ιεράπετρα: Μονοθεματικό Δ.Σ. για αποφάσεις και περαιτέρω ενέργειες με θέμα το νοσοκομείο

Κρήτη
Ιεράπετρα: Μονοθεματικό Δ.Σ. για αποφάσεις και περαιτέρω ενέργειες με θέμα το νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύγκλιση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, για λήψη περαιτέρω αποφάσεων και συντονισμό των επόμενων κινήσεων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην κοινωνία της Ιεράπετρας καθώς και της δημοτικής Αρχής, αναφορικά με την αντιμετώπιση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και με φόντο την πρόσφατη επίσκεψη του Θάνου Πλεύρη, στα χρονίζοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Με την δημοτική Αρχή να έχει αποφασίσει να μην αφήσει το θέμα αυτό χωρίς να δώσει απάντηση.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, κάλεσε σε σύσκεψη τους Αντιδημάρχους Γιώργο Ασπραδάκη, Κωστή Αστροπεκάκη, Μανώλη Βρυγιωνάκη, Νεκτάριο Παπαδάκη, Μαρία Ρουμελιωτάκη, Χρυσούλα Χατζημαρκάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη για να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αφορμή της συνάντησης, ήταν η  πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Νομό Λασιθίου αλλά όχι στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας πάρα τις πολλαπλές οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής προς το υπουργείο Υγείας, υπουργικά στελέχη και στην 7η ΥΠΕ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύγκλιση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, για λήψη περαιτέρω αποφάσεων και συντονισμό των επόμενων κινήσεων.

Ο κ. Καλαντζάκης  μετά τη συνάντηση τόνισε ότι  «ενημέρωσα τους συνεργάτες μου για τις τελευταίες επαφές μου και τις εξελίξεις σχετικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η ορθή λειτουργία και οι κατάλληλες υποδομές του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας είναι θέματα που μας απασχολούν καθημερινά ως Δημοτική Αρχή και η θέση μας γι’ αυτά ήταν και παραμένει πάντα ξεκάθαρη. Θεωρούμε απαράδεκτο που ο υπουργός Θάνος  Πλεύρης και οι συνεργάτες του ενώ γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, δεν φρόντισαν να το επισκεφτούν και να δώσουν λύσεις και απαντήσεις.

Καταλογίζουμε ευθύνες στη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου αλλά και στην 7η ΥΠΕ που παρότι γνωρίζουν το σύνολο των αναγκών και των αιτημάτων μας και υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να στηρίξουν το Νοσοκομείο μας, δε φρόντισαν να μας εντάξουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων και των συναντήσεων του υπουργού και φίμωσαν την ανάγκη μας να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τα σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν να συγκαλέσουμε μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη στελέχωση, τις υποδομές, τον εξοπλισμό και τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας», κατέληξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News