Επιστρέφει η «Λευκή Νύχτα» στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Επιστρέφει η «Λευκή Νύχτα» στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το απόγευμα τής Τρίτης 12 Ιουλίου 2022 έως τις 23:00 το βράδυ, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θα υποδεχθούν μια πολύχρωμη και φωτεινή γιορτή, με ζωντανή μουσική και πλήθος επισκεπτών

H «Λευκή Νύχτα» επιστρέφει στην Ιεράπετρα και δίνει ζωή και χρώμα στη μεγαλύτερη πόλη του νομού Λασιθίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας θα γιορτάσει με μια μοναδική συναυλία του Αναστάσιου Ράμμου στην Πλατεία Ελευθερίας την εκκίνηση του καλοκαιριού και της, μετά Covid εποχής. Την έναρξη των θερινών εκπτώσεων  σηματοδοτεί η επιστροφή της «Λευκής Νύχτας», του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος στην Ιεράπετρα, ύστερα από δύο χρόνια αναστολής.

Από το απόγευμα τής Τρίτης 12 Ιουλίου 2022 έως τις 23:00 το βράδυ, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θα υποδεχθούν μια πολύχρωμη και φωτεινή γιορτή, με ζωντανή μουσική και πλήθος επισκεπτών, ενώ με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, αφού ο Δήμος Ιεράπετρας εξασφάλισε τη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Εμείς πάντως σαν Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, θα ξεκινήσουμε από το Σάββατο 9 Ιουλίου τις δράσεις μας αφού θα υποδεχτούμε για να φιλοξενήσουμε στη Δημοτική Δομή Φιλοξενίας στη θέση Γαλήνη 15 παιδάκια από την Παιδόπολη της Νεάπολης, ενώ  τα εμπορικά καταστήματα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει  της  έναρξης των θερινών εκπτώσεων που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την  31η Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης των θερινών εκπτώσεων θα κορυφωθούν την Τρίτη 12 Ιουλίου με την «Λευκή Νύχτα» και τη συναυλία του Αναστάσιου Ράμμου.

Τα μέλη του Συλλόγου μας εκείνο το βράδυ, θα κερνούν τον κόσμο που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στην κεντρική πλατεία Ηρώων, ενώ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με διάφορα διασκεδαστικά δρώμενα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. Τα μαγαζιά της Ιεράπετρας είναι αποφασισμένα να μπουν με μεγάλες εκπτώσεις και εφέτος στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων για να προσελκύσουν το ντόπιο καταναλωτικό κοινό», μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Το καλοκαίρι δεν ξεκίνησε και τόσο καλά για τα εμπορικά καταστήματα της Ιεράπετρας  αφού οι  λίγοι ξένοι επισκέπτες που κυκλοφορούν στο Εμπορικό Κέντρο, συνήθως δεν αγοράζουν ρούχα και παπούτσια πάρα μόνον κάποια μικρά σουβενίρ.

«Αυτό που έχει κινήσει κάπως ένα μέρος της Γεραπετρίτικης αγοράς στα ρούχα και στα παπούτσια είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις που γίνονται ακόμα και τις καθημερινές , μετά από δυο χρόνια αναστολής λόγω κορωνοϊού.

Στην αγορά της Ιεράπετρας, συναντούμε συναδέλφους που μας λένε ότι δεν πάνε καθόλου καλά οι πωλήσεις τους, άλλους που πάνε λίγο καλύτερα και κάποιους άλλους που πάνε απλά καλά. Σίγουρα περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τον τουρισμό, αλλά οι ξένοι που μας επισκέπτονται δεν καταναλώνουν χρήματα εκτός των ξενοδοχείων», μας είπε ο έμπορος ενδυμάτων κ. Μάνος Λιοντάκης.

Ελπίζει ακόμα ο κλάδος της εστίασης

Ο κλάδος του καφέ και της εστίασης στην Ιεράπετρα δεν πάει καθόλου καλά μέχρι τώρα αν και τον μήνα Μάϊο η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη.

«Οι Έλληνες επισκέπτες του Σαββατοκύριακου έχουν μειωθεί σημαντικά  και αυτοί που έρχονται μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ συγκρατημένοι στο φαγητό τους . Περιμένουμε να αυξηθεί τις επόμενες μέρες ο εσωτερικός κρητικός τουρισμός, ο οποίος συνήθως κρατεί ζωντανή την αγορά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αλλά αυτός ο ένας μήνας δουλειάς δεν θα σώσει την παρτίδα για τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Δεν είναι αρκετό ότι δουλεύουν μόνο δυο η τρία μαγαζιά από τα εκατοντάδες που υπάρχουν σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας.

Οι ντόπιοι έχουν περιορίσει επίσης πάρα πολύ τις εξόδους τους και αυτοί που κάθονται στα μαγαζιά μας, μέχρι σήμερα να παραγγείλουν φαγητό είναι κυρίως οι λίγοι ξένοι επισκέπτες που έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα και έξω από τα ξενοδοχεία τους.

Δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι αισιόδοξες εκτιμήσεις των ανθρώπων της τουριστικής αγοράς, εμείς όμως  δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να ελπίζουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και το τέλος της τουριστικής σαιζόν, η κατάσταση θα βελτιωθεί και η κίνηση στα ξενοδοχεία και στα μαγαζιά του καφέ και της εστίασης θα αυξηθεί σε επίπεδα που να μπορούν να καλυφτούν οι ζημιές που έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας», προσθέτει ο  αντιπρόεδρος του Σωματείου καφέ και εστίασης Ιεράπετρας κ. Γιώργος Πυρράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News