Πανελλήνιες 2022: Σπουδαίες επιδόσεις πέτυχαν μαθητές της Ιεράπετρας

Λασίθι
Πανελλήνιες 2022: Σπουδαίες επιδόσεις πέτυχαν μαθητές της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιοι από τους μαθητές που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες δέχτηκαν να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά τους και τη μυστικά της επιτυχίας τους

Ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των μαθητών τους και εφέτος δήλωσαν οι διευθυντές των Γενικών Λυκείων της Ιεράπετρας.

«Από το 1ο Γενικό Λύκειο της Ιεράπετρας διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 71 τελειόφοιτοι και τρείς απόφοιτοι παλαιότερων ετών. Από τους 74 συνολικά διαγωνιζόμενους έχουμε τουλάχιστον 10 που έχουν πετύχει υψηλές επιδόσεις και δεκάδες άλλους που περνούν στις σχολές  που επιθυμούν. Γενικά πήγαμε πολύ καλά και εφέτος αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούσαν όλη τη χρονιά με την πανδημία και την καραντίνα», μας είπε η διευθύντρια του 1ου Λυκείου κ. Σοφία Κονταξάκη.

«Από το  2ο Λύκειο διαγωνίστηκαν 84 μαθητές και μαθήτριες. Οι περισσότεροι έχουν πάει πάρα πολύ καλά και θα περάσουν στις σχολές που τους ενδιαφέρουν ενώ 10 διαγωνιζόμενοι έχουν πετύχει πολύ υψηλές βαθμολογίες και έχου αριστεύσει. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν είχαμε εκτός από το ότι η ύλη ήταν πάρα πολλή και δυσκολεύτηκαν να τη βγάλουν και οι καθηγητές και οι μαθητές μας», πρόσθεσε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου κ. Θόδωρος Μανουσάκης.

Κάποιοι από τους μαθητές που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες δέχτηκαν να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά τους και τη μυστικά της επιτυχίας τους.

Μαργαριτάκης Μιχάλης, 18.060

«Με 18.060 μόρια πιστεύω ότι θα πετύχω το στόχο μου να εισαχθώ στην Πολυτεχνική σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Διάβαζα με μεθοδικότητα χωρίς υπερβολές αξιοποιώντας καλά τον χρόνο μου. Ευχαριστώ πολύ όλους εκείνους που  με βοήθησαν για να επιτύχω τον στόχο μου. Τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου και πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου  επιλογή».

Παπαδάκης Χριστόφορος, 16.270

«Νιώθω ικανοποιημένος από την προσπάθεια μου η οποία  μου απέφερε 16.270 μόρια. Στόχος μου είναι οι σχολές της Αστυνομίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον φιλόλογο φροντιστή μου  για την υπέροχη συνεργασία μας καθώς και τους γονείς μου για την ψυχολογική υποστήριξη που μου παρείχαν».

 

Πλακογιαννάκη Εμμανουέλα 17.770

«Έχω συγκεντρώσει 17770 μόρια και στοχεύω να εισαχθώ στην Οδοντιατρική καθώς  θέλω να εξασκήσω  το επάγγελμα του πατέρα μου Σπύρου Πλακογιαννάκη γιατί από πολύ μικρή ακολουθώ τα χνάρια του και  αυτό είναι το όνειρο μου. Ελπίζω να πέσουν λίγο οι βάσεις γιατί δεν θέλω να δηλώσω καμία άλλη σχολή. Για εμένα δεν υπάρχει plan B. Δυσκολεύτηκα στην αρχή με το συνεχές διάβασμα  και το άγχος αλλά όταν έβαλα ένα πρόγραμμα σωστό και το ακολουθούσα πιστά, με στοχοπροσήλωση, όλα πήγαν καλά . Στερήθηκα κάποιες εξόδους, αλλά δεν το μετάνιωσα.

Ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο, τους φίλους μου και κυρίως τους γονείς μου που είχαν πάρα πολύ υπομονή με εμένα».

Παραουλάκης Κωνσταντίνος 18.100

«Με 18100 μόρια έχω βάλει πλέον στόχο τη Νομική αν και μου αρέσει υπερβολικά η Ιστορία. Η Νομική όμως θα μου εξασφαλίσει πολύ πιο άνετη επαγγελματική αποκατάσταση. Σε όλη μου τη ζωή διάβαζα πάρα πολύ. Για να πετύχει ένας υποψήφιος τους στόχους του πρέπει να διαβάζει πολύ και να ξέρει τι διαβάζει.

Με βοήθησαν πάρα πολύ τα αδέρφια μου και οι γονείς μου που σεβάστηκαν την προσπάθεια μου. Ευχαριστώ τους φίλους μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο».

Φραγκάκη Γεωργία 17.750

«Συγκέντρωσα 17.750 μόρια και στοχεύω στη Νομική χωρίς να προβληματίζομαι ιδιαίτερα σε ποια πόλη θα περάσω. Πάντα ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την επιστήμη που με κεντρίζει και  μου ανοίγει τους ορίζοντες μου. Το διάβασμα μου ήταν επίμονο και συστηματικό με κάποια  διαλείμματα ανάπαυσης. Δεν μου έλειψαν οι έξοδοι και οι παρέες με φίλους. Θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους γονείς μου αρχικά τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και φυσικά τους φίλους  μου που ήταν πάντα δίπλα μου».

 

Κακοδειπνακη Μαρία, 17.150

«Με 17.150 μόρια έχω πρώτο στόχο μάλλον  το Χημικό Ηρακλείου  αν και πριν ένα μήνα ήμουν πιο κοντά στο Φυσικό. Δεν διάβαζα πάρα πολύ στο σπίτι. Την περισσότερη δουλειά την έκανα στο σχολείο και στο Φροντιστήριο. Καταλάβαινα τα μαθήματα γιατί ήταν αυτά που μου άρεσαν περισσότερο από όλα. Μεγάλη σημασία είχε για εμένα ότι έκανα σωστή επιλογή στην κατεύθυνση γιατί έκανα  εκείνα τα  μαθήματα που είχαν για εμένα μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ τους γονείς μου που ήταν πάρα πολύ υπομονετικοί μαζί μου και δεν με πίεζαν για να με φορτώσουν άγχος. Έβγαινα με μέτρο και δεν στερήθηκα τις παρέες μου.

Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές  μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και τους ευγνωμονώ για την ψυχολογική στήριξη που μας παρείχαν».

Χριστοδουλάκης Νίκος, 17.770

Με 17.770 μόρια θα δηλώσω σαν πρώτη μου επιλογή τη Νομική της Αθήνας. Μερικές μέρες πριν αποφάσισα να βάλω πρώτη τη Νομική Αθηνών και από εκεί να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές επιστήμες για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Διάβαζα πάρα πολλές ώρες καθημερινά με πολλές στερήσεις. Τον τελευταίο χρόνο δεν βγήκα έξω με παρέα περισσότερο από τρεις φορές.

Οι καθηγητές μου έβαλαν το σπόρο κι εγώ φρόντισα να γίνει φυτό να ανθίσει και τώρα είμαι έτοιμος να μαζέψω τους καρπούς , γι’ αυτό τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Οι γονείς μου ήταν πάντα υποστηρικτές όλων των επιλογών μου δείχνοντας μου απόλυτη εμπιστοσύνη».

Γερακιανάκης Γιώργος 17.700

«Έχω συγκεντρώσει γύρω στα 17.700 μόρια και στοχεύω στην  Σχολή Πληροφορικής Αθήνας.  Μου αρέσει πολύ η επιστήμη του Προγραμματισμού και αποφάσισα να την ακολουθήσω. Είναι μια επιστήμη που έχει καθαρό και σίγουρο επαγγελματικό μέλλον, είμαι δε της άποψης ότι, αν αγαπάς κάτι μπορείς να το εξελίξεις.

Είχα καλό πρόγραμμα στο διάβασμα χωρίς στερήσεις… Και εξόδους έκανα  και παρέες είχα όπως είχα και το σχετικό άγχος στη διάρκεια των εξετάσεων.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο καθώς και το οικογενειακό μου περιβάλλον και τους φίλους μου  που ήταν πάντα κοντά μου».

 

Φερετζάκη Ελένη 16.800

«Με ενδιαφέρουν οι Σχολές και της Πληροφορικής που πιστεύω ότι μπορώ να τις πετύχω με τα μόρια που έχω συγκεντρώσει.

Διάβαζα πάντα συστηματικά και με καλό πρόγραμμα. Εύρισκα όμως πάντα χρόνο για ξεκούραση. Περιόρισα λίγο τος εξόδους μου για να διαβάσω περισσότερο αλλά έκανα ότι με ευχαριστούσε με μέτρο και πειθαρχία.

Ευχαριστώ τους καθηγητές μου που με στήριξαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό των εξετάσεων, τους γονείς μου και όλους τους φίλους και συγγενείς που ήταν κοντά μου».

 

Χατζημαρκάκης Γιάννης 14.925

«Με τα μόρια που συγκέντρωσα είμαι μεταξύ της σχολής Πληροφορικής του Ηρακλείου  και του Οικονομικού Ρεθύμνου.  Θέλω να μείνω να σπουδάσω στην Κρήτη κοντά στην οικογένεια μου και θεωρώ ότι μπορώ να κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν να σπουδάσω στον τομέα της Πληροφορικής.

Διάβαζα λίγες ώρες κάθε μέρα  έκανα και άλλες δραστηριότητες αλλά είμαι ευχαριστημένος  από το αποτέλεσμα της χαλαρής αυτής προσπάθειας που έκανα τελικά .

Βοηθήθηκα πάρα πολύ από τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου και φυσικά από τους γονείς μου που με στήριζαν σε κάθε επιλογή μου».

 

Φραγκούλη Ζωή 17.720

«Ο στόχος μου είναι να εισαχθώ στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ Αθήνας. Μου αρέσει ο κλάδος των Οικονομικών Επιστημών και πιστεύω ότι μας οδηγεί σε μια πιο εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση.

Η προετοιμασία μου δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες αν και η ύλη των εξετάσεων ήταν πολύ περισσότερη από άλλες χρονιές . Τα κατάφερα όμως να τη βγάλω με μεγάλη προσπάθεια  συστηματικό διάβασμα γράφοντας το στρογγυλό 20 στις Αρχές Οικονομίας.

Ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο και στο σχολείο καθώς και τους φίλους μου που στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα».

 

Χαιρετάκης Μάνος 18.425

«Πήγα πολύ καλά στις εξετάσεις και θέλω να περάσω στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου. Το διάβασμα μου ήταν συστηματικό, είχα και λίγο άγχος αλλά εύρισκα πάντα το χρόνο για ξεκούραση. Δυσκολίες συνάντησα στη Χημεία καθώς η ύλη ήταν πάρα πολλή. Παίζει ρόλο στην επιτυχία το συστηματικό διάβασμα και η θέληση που έχει ο υποψήφιος για να πετύχει τον υψηλό στόχο που έχει θέσει.

Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να πάνε όλα καλά , τους καθηγητές μου και φυσικά την οικογένεια μου».

 

Φανουράκη Αθανασία, 17.800

«Θέλω να περάσω στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΟΠΑ . Από την πρώτη Λυκείου είχα αποφασίσει να σπουδάσω Οικονομικά. Πάντα διάβαζα με σύστημα φροντίζοντας να μην αφήνω πίσω μου κενά.

Τον τελευταίο χρόνο το διάβασμα μου ήταν πιο συστηματικό και πιο έντονο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην αφήνεις κενά να κάνεις επαναλήψεις και να θέλεις πολύ να πετύχεις έναν υψηλό στόχο.

Με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές του Φροντιστηρίου και του σχολείου καθώς και οι γονείς μου πού ήταν πάντα κοντά μου».

 

Αβρονιδάκη Φωτεινή 16.375

«Θέλω να περάσω με τα μόρια που συγκέντρωσα στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για να πετύχω το στόχο μου διάβαζα πάρα πολύ και είχα υπομονή και συνέπεια μην αφήνοντας πίσω μου κενά. Είχα άγχος όπως όλα τα παιδιά, ειδικά στο διαγώνισμα των Μαθηματικών. Στερήθηκα κάποιες εξόδους αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και οι δυσκολίες έχουν ήδη ξεχαστεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου και ειδικά την κυρία που μου έκανε φροντιστήριο στις Αρχές Οικονομίας και τον κύριο που μου έκανε Μαθηματικά. Ευχαριστώ τους γονείς μου και όλη μου την οικογένεια που ήταν πάντα ψύχραιμοι δίπλα μου στηρίζοντας την προσπάθεια μου».

Σφυράκη Εμμανουέλα 16.900

«Με ενδιαφέρει η Ευελπίδων και η σχολή της Αστυνομίας. Η προετοιμασία μου είχε πάρα πολύ διάβασμα στο σπίτι και αμέτρητες ώρες στο Φροντιστήριο. Διάβαζα πάντα συστηματικά από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι υπομονή , πρόγραμμα και ποιοτικό διάβασμα. Ευχαριστώ τη μαμά μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν με όλη τους τη δύναμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News