Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Οι κρητικοί Μύθοι συναντούν την Ευρωπαϊκή μουσική

Τόσο στην Αυστρία, όσο και στην Γαλλία θα υπάρξει προβολή της συγκεκριμένης διοργάνωσης,

Ένα ταξίδι στον Ελληνικό Πολιτισμό, στους Μύθους που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των αιώνων και αποτελούν πολύτιμο θησαυρό για τους Κρητικούς, ξεκινά στο νησί, με την δημιουργία Μουσικού Φεστιβάλ,  στο οποίο αναμένεται να συμπράξουν συμφωνικές ορχήστρες της Ευρώπης αλλά και της Κρήτης, με στόχο να «ζωντανέψουν» τους σημαντικότερους μύθους του νησιού, που αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες μήτρες θεογονικών παραδόσεων.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός με τις συγγραφείς - δημοσιογράφους κ.κ. Krista Leuck, Helene Renard, παρουσία του αντιδημάρχου και προέδρου του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν κ. Χάρη Αλεξάκη, συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία μόνιμου μουσικού φεστιβάλ στον Άγιο Νικόλαο, που θα συνδέσει τον Ελληνικό Κρητικό Μύθο με την μουσική της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρόταση, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προτείνοντας μάλιστα την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, αλλά και Κρητών μουσικών και στιχουργών για την πραγμάτωση του.

Τόσο στην Αυστρία, όσο και στην Γαλλία - χώρες όπου έλκουν την καταγωγή τους οι κ. Leuck και Renard, θα υπάρξει προβολή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, δεδομένου ότι εξετάζεται η ετήσια ή διετής οργάνωση του, έκανε γνωστό.

«Πρώτος μύθος - σύμφωνα με τον ίδιο - θα είναι αυτός της Αρπαγής της Ευρώπης, αλλά και όλοι όσοι συνδέονται με την Μινωική Κρήτη».

Να σημειώσουμε ότι πιθανότατα - εφόσον οι οργανωτικές διαδικασίες ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα - η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο.

Στην παραπάνω συνάντηση, συμμετείχε ο κ. Χρήστος Νικολάου, ένας από τους πιο παλιούς και γνωστούς Δ/ντες Ξενοδοχείων στον Άγιο Νικόλαο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια