Ιεράπετρα: Κανένα ίχνος από την 80χρονη αγνοούμενη που εξαφανίστηκε - Συνεχίζονται οι έρευνες

Κρήτη
Ιεράπετρα: Κανένα ίχνος από την 80χρονη αγνοούμενη που εξαφανίστηκε - Συνεχίζονται οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου οι προσπάθειες μας από την ξηρά και από την θάλασσα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα», δηλώνει ο λιμενάρχης Ιεράπετρας , αντιπλοίαρχος Γιάννης Παπαδάκης, στο neakriti.gr - Ξύπνησαν μνήμες από την εξαφάνιση του 81χρονου συνταξιούχου Ευάγγελου Τζουβελέκα, ο οποίος αγνοείται μέχρι και σήμερα

Αν και οι επιχειρήσεις αναζήτησης της 80χρονης Αυστριακής τουρίστριας, που εξαφανίστηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής από τη μεγάλη παραλία Κουτσουναρίου Ιεράπετρας, συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με αμείωτη ένταση, δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος, που να οδηγεί το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, τις εθελοντικές ομάδες έρευνας και διάσωσης και τους αυτοδύτες που ερευνούν το βυθό της θάλασσας, προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου οι προσπάθειες μας από την ξηρά και από την θάλασσα δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε βρει κανένα στοιχείο που να μας οδηγεί να ψάξουμε περισσότερο στη θάλασσα η στη στεριά. Και το πρωί της Τρίτης συνεχίσαμε τις έρευνας  με το φουσκωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, με αυτοδύτες που ερευνούσαν το βυθό της περιοχής, με αυτοκίνητα και με εθελοντές από τον ΕΕΣ και από την ΕΔΙΚ που συνέχισαν να χτενίζουν από την ξηρά κάθε πιθανό σημείο γύρω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η 80χρονη με το σύζυγο της. Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Τρίτης με το πλωτό ΠΛΣ 148  του Λιμεναρχείου Σητείας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου, με την ελπίδα ότι θα βρούμε την ηλικιωμένη  σε κάποιο ασφαλές σημείο», ανέφερε ο λιμενάρχης Ιεράπετρας , αντιπλοίαρχος Γιάννης Παπαδάκης.

Η υπόθεση της εξαφάνισης της 80χρονης Αυστριακής τουρίστριας ξύπνησε μνήμες από την εξαφάνιση του 81χρονου συνταξιούχου Ευάγγελου Τζουβελέκα, που επίσης χάθηκε στη θάλασσα δυτικά της Ιεράπετρας, όταν είχε πάει με το μηχανάκι του για μπάνιο την Κυριακή 24 Ιουλίου του 2020 και είχε αφήσει στην αμμουδιά τα ρούχα του και τα προσωπικά του αντικείμενα. Παρά τις πολυήμερες αναζητήσεις τότε σε θάλασσα και σε στεριά, δεν βρέθηκε και αγνοείται μέχρι και σήμερα, 2 χρόνια μετά, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την τύχη αυτού του αξιαγάπητου συμπολίτη μας.

Στην Ιεράπετρα έχει καταγραφεί και μία ακόμη περίπτωση εξαφάνισης γυναίκας πριν από 30-35 περίπου χρόνια. Αφορά στην εξαφάνιση της 40χρονης τότε καθηγήτριας Μαρίας Βογιατζή που είχε πάει για μπάνιο με το ποδήλατο της στην πάνω παραλία Ιεράπετρας και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της και δε βρέθηκε ποτέ.

Μια άλλη υπόθεση πνιγμού ήταν εκείνη του 46χρονου φυσιοθεραπετυτή-βελονιστή Γιώργου Κουβάκη, ο οποίος παρασύρθηκε από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα ενώ βρισκόταν πάνω σε φουσκωτό με τρείς φίλους του, την Κυριακή 7 Απριλίου του 2013, χωρίς να καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι την ακτή για να σωθεί όπως σώθηκαν οι άλλοι τρείς φίλοι του. Τα θαλάσσια ρεύματα τότε τον είχαν παρασύρει πολύ μακριά από τις ακτές της πόλης και βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας 2,5 μίλια ανατολικά της Ιεράπετρας μετά από 12 μέρες . Ο βυθός ερευνήθηκε από ιδιώτες αυτοδύτες που βουτούσαν  ασταμάτητα σαρώνοντας  και ερευνώντας όλα τα ρήγματα  και τις σπηλιές μέχρι να τον εντοπίσουν .

Το χρονικό της εξαφάνισης

Από  αργά το  βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου, αγνοείται και αναζητείται η 80χρονη τουρίστρια Αυστριακής καταγωγής, η οποία βρίσκονταν για διακοπές σε ξενοδοχείο Του Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας.

«Η 80χρονη είχε μεταβεί για μπάνιο με το σύζυγο της στην μεγάλη παραλία του Αγίου Ιωάννη, κάτω από το ξενοδοχείο  ΄΄Αλμύρα΄΄όπου διέμεναν. Γύρω στις 3.00 μ.μ. κολυμπούσαν  μαζί και όταν εκείνος γύρισε στην ξαπλώστρα του, αφήνοντας τη σύζυγο του που είχε προβλήματα προσανατολισμού λόγω γεροντικής άνοιας, να κολυμπά μόνη της, τον πήρε ο ύπνος κάτω από την ομπρέλα του. Ο σύζυγος της αγνοούμενης ξύπνησε μετά  τις 3.30  και διαπίστωσε ότι η σύζυγος του δεν φαινόταν ούτε στη θάλασσα ούτε στην ξαπλώστρα της. Γύρισε αργότερα στο δωμάτιο τους αλλά δεν τη βρήκε ούτε εκεί και κατά τις 6.00 το απόγευμα ο ίδιος  δήλωσε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου την εξαφάνιση της   .

Από το ξενοδοχείο δηλώθηκε η  εξαφάνισή της στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας στις 8.50 το βράδυ και αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές για να ξεκινήσουν την επιχείρηση αναζήτησης μαζί με τους εθελοντές. Στις νυχτερινές  έρευνες από τη θάλασσα και από τη στεριά, συμμετείχαν άντρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με πλωτό  σκάφος και με υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τις ακτές, ενώ συνέδραμαν στις έρευνες οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης του  Ε.Ε.Σ. και της ΕΔΙΚ», μας είχε  είπε ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιάννης Παπαδάκης.

Από το ξενοδοχείο δηλώθηκε η εξαφάνισή της στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας στις 8:50 το βράδυ και αμέσως μετά κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές για να ξεκινήσουν την επιχείρηση αναζήτησης μαζί με τους εθελοντές. Στις νυχτερινές έρευνες από τη θάλασσα και από τη στεριά, συμμετείχαν άντρες και γυναίκες του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με πλωτό σκάφος και με υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τις ακτές, ενώ συνέδραμαν στις έρευνες οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης του Ε.Ε.Σ. και της ΕΔΙΚ», είπε στο neakriti.gr, ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γιάννης Παπαδάκης.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκε από το πρωί της Δευτέρας σε όλη την ακτογραμμή, ανοικτά στη θάλασσα αλλά και στη στεριά.

«Στη θάλασσα, από το πρωί της Δευτέρας συνέχισε να ερευνά το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, το πλωτό ΠΛΣ 148 του λιμεναρχείου Σητείας και τέσσερις δύτες από την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης του κ. Κουλουγουσίδη. Στη στεριά, ερευνούν τα περιπολικά αυτοκίνητα του λιμεναρχείου και οι εθελοντικές ομάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΕΔΙΚ, «σκανάροντας» και από αέρος την περιοχή με drone.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News