Λασίθι: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στο Ίστρον

Κρήτη
Λασίθι: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στο Ίστρον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έλεγχοι που έγιναν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου μετά τη «βροχή» παραπόνων έδειξαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού που κρίνεται στη παρούσα φάση ακατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση

Τελικά είχαν απόλυτο δίκιο που έσπευσαν να παραπονεθούν για το νερό στο Ίστρον κάποιοι καταναλωτές.

Οι έλεγχοι  που έγιναν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου μετά τη «βροχή» παραπόνων έδειξαν ότι  όντως υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού που κρίνεται στη παρούσα φάση ακατάλληλο  προς ανθρώπινη κατανάλωση .

Μάλιστα το πρόβλημα αποδίδεται από τους αρμόδιους σε κάποια παρέμβαση στο δίκτυο από ανθρώπινο χέρι που είχε ως αποτέλεσμα να  μπει νερό άρδευσης στο δίκτυο της ύδρευσης

H ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αγ.Νικολάου

«Τα αποτελέσματα των ελέγχων ποιότητας νερού στην περιοχή Ίστρον Καλού Χωριού, που ακολούθησαν παράπονα καταναλωτών, υποδεικνύουν την εισροή στο δίκτυο ύδρευσης, νερού από το δίκτυο άρδευσης (ΤΟΕΒ) της περιοχής το οποίο δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν ελέγχεται.

Το πρόβλημα αυτό προκύπτει πιθανότατα από την σύνδεση κάποιου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (μετά τον υδρομετρητή) με εσωτερικό δίκτυο άρδευσης.

Η υψηλότερη πίεση του δικτύου άρδευσης έχει ως αποτέλεσμα την «επιστροφή» αρδευτικού νερού στο δίκτυο ύδρευσης.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν., ξεκίνησε άμεσα εντατικό έλεγχο του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή, ώστε να εντοπισθεί το σημείο στο οποίο δημιουργείται το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε (σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Καλού Χωρίου) στην χλωρίωση του αρδευτικού δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης θα πρέπει να αποφεύγεται η ανθρώπινη κατανάλωση και κυρίως η πόση του νερού του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Ίστρον», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η  Δ.Ε .Υ.Α.Α.Ν που καταλήγει με μια προειδοποίηση:

«Οι καταναλωτές που κάνουν χρήση και των δύο δικτύων, ύδρευσης και άρδευσης, πρέπει άμεσα να προβούν σε έλεγχο των εσωτερικών δικτύων τους ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους με κανέναν τρόπο. Αν συνδέονται θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να διακοπεί η σύνδεση άμεσα. Η σύνδεση μεταξύ των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης μπορεί να προκαλέσει σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα και είναι παράνομη κι ως παράνομη θα αντιμετωπισθεί με επιβολή σημαντικού προστίμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News