«Ξύπνησαν» μνήμες από τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στο Λασίθι

Κρήτη
«Ξύπνησαν» μνήμες από τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως» μετά από σχετικό αίτημα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής

Μνήμες από την υπόθεση της άγριας ρατσιστικής επίθεσης που είχε σημειωθεί σε βάρος 8 Πακιστανών μεταναστών, στον Άγιο Γεώργιο, στο Οροπέδιο Λασιθίου, τον Αύγουστο του 2021, «ξύπνησαν» σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενοι επτά νεαροί Κρητικοί, επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. 

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», δηλαδή δεν προσδιορίστηκε νέα δικάσιμος, μετά από σχετικό αίτημα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, καθώς κάποιοι από τους παθόντες δεν κατέστη δυνατόν να δώσουν το «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους, μόνο ο ένας παραμένει στη φυλακή μέχρι σήμερα. Ο συγκεκριμένος άνδρας υπέβαλε τη σημερινή ημέρα  αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε από την Έδρα, κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, το κλίμα φέρεται να έχει εξομαλυνθεί. Κάποιοι από τους παθόντες οι οποίοι παρευρέθηκαν στα δικαστήρια, ανέφεραν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους κατηγορούμενους, κι ότι θέλουν απλά να ζουν αρμονικά ντόπιοι και αλλοδαποί στον ίδιο τόπο. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα θύματα της επίθεσης που διαμένουν εδώ και μερικούς μήνες σε άλλη περιοχή του Λασιθίου, ανέφεραν ότι αισθάνονται ασφαλείς.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι από την πλευρά της υπεράσπισης, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζεται ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με ρατσιστικά κίνητρα

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά Κρητικοί κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κι επικίνδυνη σωματική βλάβη.

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News