Λασίθι

Καταγγελίες Πανταζή για την τουριστική προβολή της Ιεράπετρας

Ανεβαίνουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρη Πανταζή, με θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου το 2021

«Το αστρονομικό ποσό των μηδέν ευρώ για την τουριστική προβολή, «διέθεσε» για το 2021 η δημοτική αρχή Καλαντζάκη», καταγγέλλει ο Αργύρης Πανταζής.

Ανεβαίνουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρη Πανταζή, με θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου το 2021.

«Σε απάντηση στο αίτημα της παράταξης μας, η αρμόδια υπηρεσία μας απάντησε για το αστρονομικό ποσό των μηδέν (0) ευρώ που "διατέθηκε" για την τουριστική προβολή του δήμου μας κατά το προηγούμενο έτος. Με απέλπιδες προσπάθειες και χωρίς κανένα αποτέλεσμα η δημοτική αρχή Καλαντζάκη προσπαθεί να μας πείσει ότι στηρίζει τον τουριστικό κλάδο. Παρόλα αυτά τον μήνα Ιούνιο, η Ιεράπετρα παραμένει με μικρή επισκεψιμότητα από ξένους και κάποιοι έχουν ευθύνη για αυτήν την κατάσταση.

Για τον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής του δήμου Ιεράπετρας πέρυσι, έγινε στις 11/05/21 θεματική συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού, όπου συμμετείχαν φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση λήφθηκαν αποφάσεις για ενέργειες όπως: Δημιουργία και έκδοση εντύπων ψηφιακού και οπτικού υλικού, επικαιροποίηση φωτογραφικού υλικού, σχεδιασμός και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, σχεδίαση και έκδοση υλικού για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του δήμου, προώθηση των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας και άλλα. Στη συνέχεια με την ίδια θεματολογία, η απόφαση της επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα στις 26/05/21 από το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας με την υπ΄αριθμ.74/2021 απόφαση του. Το αποτέλεσμα, ήταν πώς όλα τα παραπάνω πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων και να καταλήξουν τελικά σε μηδενικές ενέργειες για την τουριστική προβολή του δήμου μας ,για άλλη μια χρονιά», αναφέρει στην καυστικότατη ανακοίνωση του ο κ. Αργύρης Πανταζής.

Συγκρίνοντας τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής των άλλων Δήμων ο Αργύρης Πανταζής υποστηρίζει ότι η προβολή τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο την ώρα που στην Ιεράπετρα ήταν μηδενική.

«Για τους όμορους δήμους του Λασιθίου οι εργασίες για την τουριστική τους προβολή (για το ίδιο έτος) ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ο δήμος Αγίου Νικολάου δαπάνησε πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ, κάνοντας μια αξιοπρεπή προβολή του Μεραμπέλλου, ενώ ο μικρός δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, κατάφερε να κάνει την παραγωγή ενός τηλεοπτικού σποτ που αναδεικνύει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τη γαστρονομία, την ιστορία του τόπου τους. Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα κινούνται στο ότι, εμείς κάνουμε έργα. Άρα, η τουριστική προβολή κατά αυτούς περιττεύει και η δήμοι που προχωρούν σε αυτό, μάλλον πετάνε τα χρήματα τους», αναφέρει ο κ. Αργύρης Πανταζής.

Ερμητικά κλειστά για ένα ακόμα καλοκαίρι

«Στην Ιεράπετρα», προσθέτει ο κ. Πανταζής, «για ένα ακόμα καλοκαίρι παραμένουν ερμητικά κλειστά η αρχαιολογική συλλογή, το φρούριο Καλές, το ψηφιακό μουσείο, το Τζαμί, η βιβλιοθήκη καθώς και το σπίτι του Μ. Ναπολέοντα, που ελπίζουμε να ανοίξει φέτος. Ένα τεράστιο λουκέτο στα αξιοθέατα του δήμου μας. Για να μην αναφερθούμε στην "τραγωδία" της απώλειας των γαλάζιων σημαιών. Παταγώδη αποτυχία, ανύπαρκτη στρατηγική και ελάχιστο έργο σε σχέση με τους άλλους δήμους. Αξίζει να αναφέρουμε ως παράδειγμα, δυο μόνο έργα εμβληματικού χαρακτήρα για δυο δήμους που έχουν ως κορωνίδα το τουρισμό. Ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς του δήμου Χανίων, με προϋπολογισμό 15 εκ ευρώ. Το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του. Δήμος Ρεθύμνου, υπόγειο παραλιακό παρκινγκ επτά στρεμμάτων, έργο ύψους 23.8 εκ. ευρώ με δεδομένη την ένταξη του στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το έργο περιλαμβάνει χώρο αναψυχής, χώρο πρασίνου, υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και υπέργεια ανάπλαση(πάνω από το πάρκινγκ) με την διασύνδεση της στο δημοτικό κήπο και την παλιά πόλη. Σε άλλους δήμους προχωρούν σε σοβαρές παρεμβάσεις στρατηγικού χαρακτήρα όπως, την πρώτη στη Κρήτη άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου που εξασφάλισε με την ΚΥΑ 3132/21 το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου καθώς και σε έργα που το κάθε ένα ξεπερνά τα 20 εκ ευρώ. Στο δήμο Ιεράπετρας και μάλιστα μετά από οκτώ χρόνια θητείας η στρατηγική τους φτάνει μέχρι το βάψιμο του τοιχίου στο λιμάνι (κάτι είναι και αυτό), το βάψιμο των φωτιστικών, άντε και την νομιμοποίηση του λιμανιού και βλέπουμε», συμπληρώνει ο κ. Πανταζής.

Η δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" έχοντας συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, απέχει μακράν από κάθε αποσπασματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, καθώς και από κάθε ενέργεια η οποία αφήνει στην άκρη την συνεργασία των συλλογικών οργάνων του τουρισμού. Επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι οι δράσεις των άλλων δήμων αποδίδουν τα μέγιστα και τυγχάνουν ουσιαστικών, θετικών αποτελεσμάτων σε επίπεδο επισκεψιμότητας.

«Οφείλουμε με κάθε τρόπο, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα, αρνούμενοι συνεχώς να κάνουν, όσα εκ του νόμου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν την υποχρέωση να κάνουν», καταλήγει ο Πανταζής.

Ζητήσαμε μια απάντηση σε αυτήν την καταγγελία από την αντιδήμαρχο καθαριότητας και Περιβάλλοντος και πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία μας είπε ότι «δεν θα ασχοληθούμε για άλλη μια φορά με όλα όσα αυθαίρετα υποστηρίζει ο κ. Πανταζής. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, δίνοντας απαντήσεις με το έργο μας, το οποίο θα κριθεί από τους δημότες μας στην ώρα του».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια