Ιεράπετρα: Αγώνας για 64χρονο που προσπαθεί να συνέλθει από long covid

Λασίθι
Ιεράπετρα: Αγώνας για 64χρονο που προσπαθεί να συνέλθει από long covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαοκτώ μήνες δίνει αγώνα για να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που του άφησε ο «long covid», δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του

Με ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά μήνυμα του, ο γνωστός φυσιοθεραπευτής και μασέρ Γιάννης Βλάσσης από την Ιεράπετρα, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες στο κοινό του, ότι το θεραπευτήριο του κλείνει οριστικά, γιατί ο ίδιος μετά τον 18μηνο αγώνα του, να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που του άφησε ο «long covid», δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

«Στις 30 Μαΐου έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο στούντιο μασάζ και φυσιοθεραπείας λόγω αδυναμίας μου να ανταπεξέλθω εντελώς στις καθημερινές ανάγκες του και γι’ αυτό λυπάμαι πολύ. Ο χειρότερος ιός Covid 19 με λύγισε, αλλά ο long Covid με τελείωσε…

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους, που με στηρίξατε τόσα χρόνια. Σε συζητήσεις μας σας έλεγα ότι δεν θα κλείσω πριν την συνταξιοδότηση μου, αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό πλέον, γιατί ο Long Covid με έχει διαλύσει στην κυριολεξία…

Σας έχω πει, ότι αυτή η περίοδος ήταν η καλύτερη της ζωής μου. Προσπαθούσα όσο μπορούσα περισσότερο να εμπλουτίζεται το στούντιο με νέες πρωτοπόρες θεραπείες. Αυτή η δουλειά με γέμιζε. Τα μαγικά χέρια που εσείς αναφέρατε και μου επιβάλατε να ονομαστεί έτσι το στούντιο… έλαβαν άδοξα τέλος!

Τα βιβλία θα μου θυμίζουν εσάς τους χιλιάδες φίλους, από 62 χώρες του κόσμου, που έχετε σχολιάσει με αυτά τα ωραία σχόλια, έπειτα από το μασάζ που είχατε κάνει... Όπως και το ειδικό βιβλίο τα δύο χρόνια του Covid, με όλα τα στοιχεία σας θα μου θυμίζει τι πέρασα» λέει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο 64χρονος φυσιοθεραπευτής και μασέρ Γιάννης Βλάσσης.

Τι λέει ο ίδιος για την περιπέτεια της υγείας του

Τον συναντήσαμε στην κάτω παραλία της Ιεράπετρας να πίνει τον καφέ του κάτω από τη σκιά των αλμυρικιών και του ζητήσαμε να θυμηθεί τις πιο δύσκολες στιγμές της 18μηνης μάχης του με τον long covid.

«Η περιπέτεια με την υγεία μου ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου του 2020 όταν επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, όπου είχα περάσει πνευμονία, έκανα τεστ στην πύλη του Προμαχώνα και βγήκε αρνητικό στον κόβιντ, αλλά επειδή δεν ήμουν καλά πήγα αμέσως στο Σισμανόγλειο. Αμέσως το επόμενο πρωί με έκαναν εισαγωγή με διασωλήνωσαν σε καταστολή και έμεινα στην ΜΕΘ πάνω από 30 μέρες. Όταν με ξύπνησαν δεν μου άρεσε καθόλου γιατί είχε πολύ μοναξιά και φόβο. Όσοι ήταν μαζί μου στη ΜΕΘ όλοι έχουν πεθάνει. Έτρεμα σαν το ψάρι και είχα χάσει πάνω από 20 κιλά βάρος, ενώ πριν τον covid δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

Επικοινώνησα με την οικογένεια και ζήτησα να φύγω από το Νοσοκομείο. Στις 7 Ιανουαρίου 2021, ανήμερα της γιορτής μου με άφησαν να πάω στο σπίτι της αδερφής μου στην Αθήνα. Όταν εκείνο το μεσημέρι με πήγαν με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο σπίτι, κατάλαβα πως δεν μπορώ να περπατήσω, φορούσα πάνες και δεν μπορούσα να φάω μόνος μου, τρέμανε τα χέρια μου και έπρεπε κάποιος να με ταΐζει σαν το μωρό. Ο αιματοκρίτης μου είχε πέσει στο 30 και είχα πάρα πολλά προβλήματα που δεν τα είχα πριν μπω στην εντατική μονάδα», μας αναφέρει ο 64χρονος Γιάννης Βλάσσης.

Από τότε ξεκινά ο Γολγοθάς για τον Γιάννη Βλάσση που αρχίζει να ζητά την βοήθεια πολλών ιδιωτών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

«Τότε αρχίζει η βοήθεια υποστήριξης της αναπνοής με ειδικό μηχάνημα οξυγόνου καθώς και οι καθημερινές πολύωρες φυσιοθεραπείες και με ξένους φυσιοθεραπευτές αλλά και με τη συνεργάτιδα μου με τη δική μου καθοδήγηση. Μετά από τρείς μήνες με την καθημερινή φυσιοθεραπεία, σιγά - σιγά άρχισα να περπατώ ξανά. Τότε άρχισα να πιστεύω ότι με 3 ακόμα μήνες φυσιοθεραπείας θα κατάφερνα να αποθεραπευτώ πλήρως καθώς μου το έλεγαν και οι γιατροί. Αυτό όμως ήταν το λάθος μου.

Το καλοκαίρι του 2021 αποφάσισα να ανοίξω ξανά με τη συνεργάτιδα μου το φυσιοθεραπευτήριο. Εγώ ο ίδιος δοκίμασα αλλά δε μπορούσα να κάνω κανενός είδους μασάζ. Βγάλαμε τη σαιζόν όπως όπως και τον περασμένο χειμώνα ανέβηκα στην Αθήνα, με είδαν ξανά οι γιατροί και μου είπαν να κάνω λίγο ακόμα υπομονή.

Τώρα τον Απρίλη του 2022 και αφού είχα εξεταστεί από καρδιολόγους,  πνευμονολόγους και άλλους γιατρούς, επειδή κουραζόμουν πάρα πολύ εύκολα,  είπα να ξανά δοκιμάσω να ανοίξω το στούντιο μου. Έκανα μια συνεδρία μασάζ και μετά έπρεπε να ξαπλώσω να κοιμηθώ ένα τρίωρο για να συνέλθω. Ένοιωθα σα να με είχαν δείρει. Πονούσε όλο μου το σώμα κι έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να κλείσω το φυσιοθεραπευτήριο μου», προσθέτει ο Γιάννης Βλάσσης, ο οποίος αντιμετώπιζε τις παρενέργειες του long covid.

«Για το long covid άκουσα πρώτη φορά από τον ακτινολόγο Γιώργο Φραγκάκη 7 μήνες μετά την πρώτη μέρα της αρρώστιας  μου κατά τη διάρκεια μιας ακτινολογικής εξέτασης. Ο covid τελικά δεν ήταν τίποτα. Οι παρενέργειες του long covid ήταν το μεγάλο πρόβλημα, γιατί χτυπούν σε πάρα πολλά όργανα. Εγώ για παράδειγμα, έβγαζα και συνεχίζω να βγάζω σε όλο το σώμα κάποια παράξενα εξανθήματα. Δεν μπορώ άνετα να μπω και να βγω από το αυτοκίνητο μου. Τη νύχτα στον ύπνο μου ιδρώνω πάρα πολύ και αναγκάζομαι να αλλάζω φανέλα 4-5 φορές. Ούτε οι γιατροί ξέρουν να μου πουν αν ποτέ με αφήσουν να ζήσω μια ποιοτική ζωή αυτές οι παρενέργειες που με ταλαιπωρούν τους τελευταίους 18 μήνες», καταλήγει ο Γιάννης Βλάσσης, που για ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρος, ότι, ζει σε μια διαρκή αβεβαιότητα, δε μπορεί να δουλέψει και έχει κλείσει την επιχείρηση του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News