Λασίθι: Τα νήπια της Γρα Λυγιάς γνώρισαν το επάγγελμα του πυροσβέστη

Κρήτη
Λασίθι: Τα νήπια της Γρα Λυγιάς γνώρισαν το επάγγελμα του πυροσβέστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο πυροσβέστες παρευρέθηκαν με το Πυροσβεστικό τους όχημα στην αυλή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του πυροσβέστη είχαν το πρωί της Δευτέρας τα παιδάκια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Γρα Λυγιάς Ιρεράπετρας, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής  εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων».

Οι δασκάλες του Βρεφονηπιακού σταθμού της Γρα Λυγιάς , είχαν ζητήσει από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας , αντιπύραρχο Δημήτρη Καλλιοτζή , να  τους στείλει ένα επανδρωμένο Πυροσβεστικό όχημα στο σταθμό,  για να το γνωρίσουν τα νήπια , να δουν πως δουλεύει και με ποιόν τρόπο ενεργούν οι πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν επιτυχώς μια πυρκαγιά.

«Είναι χαρά  μας  να πηγαίνουμε σε όλα τα νηπιαγωγεία , όπου μας καλούν , να δείχνουμε στα παιδάκια το πώς λειτουργούν τα πυροσβεστικά οχήματα και πως ενεργούν οι συνάδελφοι πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν μια πυρκαγιά. Τα μικρά παιδάκια είναι λογικό να βλέπουν τη δουλειά μας σαν ένα συνηθισμένο παιχνίδι και έχουν ιδιαίτερη σημασία οι δεκάδες ερωτήσεις που  κάνουν στους συναδέλφους κάθε φορά. Βέβαια οι συνάδελφοι πυροσβέστες προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα στα παιδάκια με πάρα πολύ απλό τρόπο , ώστε από αυτές τις παρουσιάσεις της δουλειάς και των μέσων που χρησιμοποιεί η υπηρεσία μας, να μείνει στο μυαλό των παιδιών, η καλή εικόνα που αργότερα ίσως λειτουργήσει με τρόπο που να φέρει κάποια από τα παιδιά κοντά σε αυτό το επάγγελμα , που είναι  ένα επάγγελμα προσφοράς σε όλη την κοινωνία»,  ανέφερε στο nekriti.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιεράπετρας  αντιπύραρχος Δημήτρης Καλλιοτζής.

Από την πλευρά τους οι δασκάλες του  βρεφονηπιακού  σταθμού της  Γρα - Λυγιάς  εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας και ειδικότερα στους δυο πυροσβέστες , που παρευρέθηκαν με το Πυροσβεστικό τους όχημα στην αυλή του Βρεφονηπιακού Σταθμού, στα πλαίσια της  «Ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων»,  για να απαντήσουν στα μικρά παιδιά και στις  αμέτρητες  απορίες που τους γεννήθηκαν από τη γνωριμία τους με το επάγγελμα του πυροσβέστη. Η επίσκεψη αυτή  έγινε για  να δοθούν ερεθίσματα στους μικρούς μαθητές σχετικά με τα επαγγέλματα των σωμάτων ασφαλείας.

Σε κέντρο πολιτικής προστασίας θα μετατραπεί το πρώην δημόσειο ΚΤΕΟ Καβουσίου

Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, αντιπύραρχος Δημήτρης Καλλιοτζής, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του πρώην δημόσιου ΚΤΕΟ  Καβουσίου , μαζί με τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη, για να επιθεωρήσουν το χώρο,  που μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης,  έχει λεηλατηθεί από αγνώστους, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία  να ξεκινήσουν τις διαδικασίες του σχεδίου μετατροπής του σε Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτικής Προστασίας Νομού Λασιθίου.

«Επειδή οι εγκαταστάσεις του πρώην Δημόσιου ΚΤΕΟ βρίσκονται στο κέντρο του Νομού Λασιθίου, μέχρι να ανακατασκευαστεί ο χώρος και να διαμορφωθεί όπως πρέπει, προκειμένου να φιλοξενήσει όλες τις εθελοντικές ομάδες του Νομού Λασιθίου, εμείς θα ξεκινήσουμε άμεσα να διαθέτουμε καθημερινά ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό όχημα , που θα σταθμεύει σε αυτό το χώρο και θα περιπολεί στην περιοχή καθώς θεωρούμε το σημείο το πιο κεντρικό  του νομού που βοηθά στην πιο άμεση αντιμετώπιση, μιας πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας είναι αποφασισμένος να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου που είναι σιγά-σιγά να μετατραπεί το παλιό ΚΤΕΟ σε κέντρο εκπαίδευσης όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Ν Λασιθίου», δήλωσε κλείνοντας ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, αντιπύραρχος Δημήτρης Καλιοτζής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News