Συντυχάκης: Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ στο Γηροκομείο και Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Κρήτη
Συντυχάκης: Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ στο Γηροκομείο και Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 6 Μαϊου 2022, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης, επισκέφτηκε το γηροκομείο Ιεράπετρας και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Την Παρασκευή  6  Μαϊου  2022, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον  Μανώλη Συντυχάκη βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης,  επισκέφτηκε το γηροκομείο Ιεράπετρας   και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στο γηροκομείο της Ιεράπετρας συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησης  και η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή . Ο βουλευτής του Κόμματος ανέδειξε ότι το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τις δομές κοινωνικής πρόνοιας όπως είναι και τα γηροκομεία δεν είναι ευκαιριακό.

Θύμισε και ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως την ερώτηση το Μάιο του 2020 με θέμα την τότε απόφαση για διακοπή λειτουργίας του γηροκομείου αλλά και την πρόσφατη ερώτηση το Μάρτιο με θέμα την έλλειψη δημόσιων δομών φροντίδας ηλικιωμένων στην Κρήτη.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος που απαντούν στις ανάγκες φροντίδας σε όσους ηλικιωμένους έχουν ανάγκη σύμφωνα με τις σύγχρονο επίπεδο διαβίωσης, με το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ιεράπετρας να  διεκδικήσουν από τον κεντρικό κράτος  και όσους εμπλέκονται από τον δήμο και την περιφέρεια  ένα γηροκομείο με ασφαλή και επαρκή κτιριακή υποδομή, με σύγχρονο εξοπλισμό και  εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά.  Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί μέσα και έξω από την Βουλή να ιδρυθούν νέες σύγχρονες κρατικές, επαρκείς σε αριθμό, δομές φροντίδας ηλικιωμένων, με κρατικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση  και έλεγχο σε όλη την Κρήτη.

Να στηριχτούν οι υφιστάμενες δομές, όπως αυτής της Ιεράπετρας, με κρατική χρηματοδότηση ώστε  η λειτουργία τους να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες, διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες. Να διασφαλισθεί η στελέχωση όλων των δομών Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και η επάρκεια υποδομών και μέσων για τη λειτουργία τους με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας για τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια το κλιμάκια του ΚΚΕ επισκέφθηκε το  Νοσοκομείο  Ιεράπετρας  όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Ακολούθησε μία πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τους εργαζομένους να τονίζουν έντονα τους προβληματισμούς τους και τις αγωνίες τους σχετικά με το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου, ειδικά αυτή την περίοδο με τις πληροφορίες, επίσημες και ανεπίσημες, για το «νέο ΕΣΥ».

Η υποστελέχωση, ο ελλιπής εξοπλισμός ,η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων   αποτελούν χρόνια προβλήματα  αποτέλεσμα της συνεχούς κρατικής υποχρηματοδότησης, διαμορφώνοντας μία τραγική κατάσταση που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο στην περίοδο της πανδημίας. 

Ο επικεφαλής του κλιμακίου, ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ  ποτέ δεν υποχώρησε στο να αναδεικνύει  τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων  και τους σχεδιασμούς τους για δημόσια νοσοκομεία που τα θέλουν να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και ασθενείς που αντιμετωπίζονται σαν πελάτες. 

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα των υγειονομικών σε συμμαχία με τον Λαό της Ιεράπετρας για να απορριφθούν αυτοί οι σχεδιασμοί  , να εμποδιστεί η επέκταση των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα , το «νέο ΕΣΥ» που το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν χωράει στον σχεδιασμό τους. Η πάλη σύσσωμου του Λαού της Ιεράπετρας είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλλει την ενίσχυση του Νοσοκομείου και των περιφερειακών ιατρείων  με το απαραίτητο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.

Το ΚΚΕ θα βάλει όλες τους τις δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί αυτός αγώνας με στόχο οι δημόσιες δομές υγείας να ανταποκρίνονται  στις σύγχρονες ανάγκες υγείας του λαού.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων για τις κυβερνήσεις, που αντί να ενισχύουν με κρατική χρηματοδότηση την υγεία, αυτές επιλέγουν το βάθεμα της εμπλοκής της πατρίδας μας για την ενίσχυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ με τεράστιες συνέπειες για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία με όρους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας 21ου αιώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News