Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Ο απολογισμός της ημερίδας για την ενδοοικογενειακή βία παρουσία της Ζωής Ράπτη (εικόνες)

Η Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά» διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “MINOS BEACH ART HOTEL” η Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά» η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ως ομιλητές ανέλυσαν το θέμα με επαγγελματικό τρόπο ενώ κατάφεραν με την βιωματική παρουσίασή τους να αγγίξουν ένα τόσο σοβαρό θέμα και να αναδείξουν αυτή την παθογένεια οι: Ζωή ΡΑΠΤΗ (Υφυπουργός Υγείας αρμόδια στα θέματα Ψυχικής Υγείας), Τένια ΜΑΚΡΗ (Ψυχολόγος), Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (Ιδιωτικός ερευνητής), Βασίλειος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Δημοσιογράφος - Αστυνομικός συντάκτης), Ιωάννα ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ (Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.-Κοινωνιολόγος), Μαίρη ΠΑΧΙΑΔΑΚΗ (Πρόεδρος Συνδ. Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου “Ξενώνας για την κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί”, υπό τον άψογο και ομαλό συντονισμό της Ανδριανής ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ (Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια).

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου πολιτών και μελών μας με τις οικογένειές τους καθώς και εκ μέρους του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου ο Πατήρ ΤΖΑΒΛΑΣ, εκ μέρους του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Α/Υ’ κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Σταύρος, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ Εμμανουήλ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. ΖΕΡΒΟΣ Αντώνιος, οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΛΕΜΠΙΔΗΣ και ΑΛΕΞΑΚΗΣ, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου κα. ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών παραρτήματος Κρήτης ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος, και η πρόεδρος του συλλόγου για παιδιά με νεοπλασία “ΗΛΙΑΧΤΙΑΔΑ” κα. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Μαρία.

"Σε όλους τους ομιλητές και στην παρουσιάστρια απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες ενώ βραβεύτηκαν από την Ένωσή μας η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή ΡΑΠΤΗ για το έργο της και ο Ιδιωτικός Ερευνητής κ. Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ για την ανεκτίμητη προσφορά του κατά της αρχαιοκαπηλίας.

Ήταν πολύ σημαντικό τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την τοπική κοινωνία του Νομού Λασιθίου να λαμβάνει χώρα μια πανελλαδικής εμβέλειας Ημερίδα με καταξιωμένους ομιλητές στο Νομό μας. Τέλος, ελπίζουμε ότι η Ημερίδα αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την εξάλειψη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, αν και είμαστε βέβαιοι, εξ όσων παρακολουθήσαμε εντός της αίθουσας, ότι αποκομίσαμε πολλά, αναρωτηθήκαμε και προβληματιστήκαμε ευχάριστα ότι η κοινωνία μας αλλάζει".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια