Λασίθι: Ανήσυχα και δραστήρια πνεύματα οι μαθητές του ΕΠΑΛ Νεάπολης (βίντεο)

Κρήτη
Λασίθι: Ανήσυχα και δραστήρια πνεύματα οι μαθητές του ΕΠΑΛ Νεάπολης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων

Ανήσυχοι  μαθητές και εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί στο ΕΠΑΛ Νεάπολης καταφέρνουν να συνδυάσουν την γνώση με την δημιουργία και να δώσουν τα δικά τους δείγματα γραφής. Ανάμεσα σε αυτά και ένα επιτραπέζιο με τίτλο «NEAPOLY» που μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό.

Αυτό ήταν και το δώρο τους προς τον Γενικό Γραμματέα  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γιώργο Βούτσινο στον οποίο τέθηκε το αίτημα το ΕΠΑΛ να αναβαθμιστεί σε πρότυπο  αλλά και να προστεθεί ο τομέας της ναυτιλίας με την ζήτηση να είναι μεγάλη συνολικά για την Ανατολική Κρήτη. 

Ως Πρότυπο ΕΠΑΛ οραματίζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου το συγκεκριμένο σχολείο, στο οποίο λειτουργούν οι τομείς της Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας/ Ηλεκτρονικής και Δομικών έργων  . Μάλιστα κατατέθηκε πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Βούτσινου ζητώντας την δημιουργία εργαστηριακού κέντρου, αλλά και ενός Τομέα Ναυτιλίας.  

Η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μονάδων αποτελεί ένα πάγιο αίτημα για το Λασίθι, το οποίο, σύμφωνα με τη Διεύθυνση, υστερεί σε υποδομές. Αντίστοιχες προτάσεις έγιναν τόσο για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Ιεράπετρα, όσο και για την προσθήκη εργαστηριακών κέντρων στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News