Νεάπολη Λασιθίου: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 78χρονο – Πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο

Κρήτη
Νεάπολη Λασιθίου: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 78χρονο – Πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλό» πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και πελάτη καφενείου για κάπνισμα και μάσκες

Στην σύλληψη ενός 78χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε μια γάτα με αεροβόλο.

Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε στη Νεάπολη Λασιθίου. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και κατηγορείται για παραβάσεις στην Νομοθεσία περί όπλων και προστασίας των ζώων συντροφιάς, ενώ πλέον καλείται να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Αναφορικά με τους αστυνομικούς ελέγχους για την πανδημία και τον αντικαπνιστικό νόμο, διενεργήθηκαν συνολικά 1.841 έλεγχοι το Σάββατο 9 Απριλίου σε επίπεδο Κρήτης.

«Διπλό» πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη και πελάτη καφενείου, καθώς κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε πως κάπνιζαν σε εσωτερικό χώρο και δεν φορούσαν μάσκες προστασίας από την πανδημία. Έτσι, ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 500 ευρώ για τον αντικαπνιστικό και 300 ευρώ για την μάσκα, ενώ ο πελάτης 100 ευρώ για το τσιγάρο και 300 ευρώ για την μάσκα.

Τέλος, διαπιστώθηκε ένα ακόμη πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε κλειστό χώρο του ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο και δυο πρόστιμα για τον ίδιο λόγο, σε επιβάτες ΤΑΞΙ στα Χανιά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθές 09.04.2022 το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς και για παραβάσεις περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, ο ανωτέρω ημεδαπός, χθές 09.04.2022 το μεσημέρι, με την χρήση αεροβόλου όπλου πυροβόλησε και τραυμάτισε ζώο συντροφιάς (γάτα).

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο όπλο.

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήματα Νεάπολης, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News