Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Κλειστό για 10 χρόνια το γυμναστήριο στολίδι του ΕΛΜΕΠΑ (βίντεο)

Σχεδόν ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο αλλά ερμητικά κλειστό τα τελευταία περίπου 10 χρόνια παραμένει το κλειστό γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο - Οι εκκλήσεις των φοιτητών

Το κλειστό Γυμναστήριο του Παραρτήματος ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, που κατασκευάστηκε με δημόσιο χρήμα για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες, εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια δεν λειτουργεί, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του να παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς από το 2012 μέχρι σήμερα, το γυμναστήριο έχει χρησιμοποιηθεί μονάχα για λίγους μήνες το έτος 2019.

Για το αθλητικό στολίδι που κοσμεί την περιοχή με… κατεβασμένα ρολά, έχουν γίνει αλλεπάλληλα αιτήματα από σπουδαστές, τα οποία ωστόσο πέφτουν στο κενό, καθώς φαίνεται πως η αναγκαία πρόσληψη ενός διπλωματούχου γυμναστή  που είναι απαραίτητη προκειμένου το γυμναστήριο να ανοίξει τις πύλες του, κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ειδικότερα, πάνω από εκατό φοιτητές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία τους να αθληθούν, ενώ οι ίδιοι έχουν ήδη σχεδιάσει την οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με φιλικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης καθώς και ποδοσφαίρου με την ΑΣΤΕΚ.

Την πρωτοβουλία να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος πήραν οι φοιτητές, η οποία έγινε παρουσία του Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ, Νικόλαου Κατσαράκη. Ο ίδιος εμφανίστηκε δεκτικός στο αίτημά τους, και αναμένεται να δοθεί κάποια λύση το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα από Σεπτέμβριο, αν τελικά απαιτηθεί νέα πρόσληψη, διαφορετικά θα δρομολογηθεί μία φόρμουλα συνεργασίας.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια