Λασίθι: Λύση στο θέμα της υδροδότησης τουριστικών περιοχών δίνει το φράγμα Αποσελέμη (βίντεο)

Κρήτη
Λασίθι: Λύση στο θέμα της υδροδότησης τουριστικών περιοχών δίνει το φράγμα Αποσελέμη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε περίπου δύο χρόνια, η Ελούντα και άλλες περιοχές του Δήμου, θα υδροδοτούνται από το φράγμα Αποσελέμη, ενώ θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του ΠΑΓΝΗ», υπογραμμίζει ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης

Λύση στο θέμα της υδροδότησης και της Ελούντας, καθώς επίσης και άλλων τουριστικών περιοχών του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπως το Σίσι και η Μίλατος, αναμένεται να δώσει το φράγμα Αποσελέμη.

Ήδη, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του επίμαχου έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη κατασκευή δικτύων, με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να βρίσκεται στη φάση εξασφάλισης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του.

Όπως εκτιμά ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, «σε περίπου ένα με δύο χρόνια, η Ελούντα και άλλες περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα υδροδοτούνται από το Φράγμα Αποσελέμη, ενώ θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του ΠΑΓΝΗ».

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλας Μποκέας, τονίζει την ανάγκη υδροδότησης του Δήμου από το Φράγμα Αποσελέμη, όπως άλλωστε προβλέπει η αρχική μελέτη.

Διαβάστε επίσης 

⇒ Υπερχείλισε και φέτος το Φράγμα Αποσελέμη – Εντυπωσιακές εικόνες

⇒ Κρήτη: «Φούλαραν» τα φράγματα - Επαρκή για τα επόμενα 3 χρόνια τα υδάτινα αποθέματα στο νησί (βίντεο)

 Άγιος Νικόλαος: Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή έργων ύδρευσης σε 11 τουριστικές περιοχές

Σημειώνεται πως, το εμβληματικό έργο του φράγματος Αποσελέμη, λειτουργεί από το 2015 και έχει διαθέσει πάνω από 60.000.000 κμ νερό στο δίκτυο ύδρευσης της ανατολικής Κρήτης. Η δυναμικότητα της εγκατάστασης ανέρχεται στα 110.000 κμ νερό την ημέρα, ενώ κατά τη θερινή περίοδο εξυπηρετεί πάνω από 300.000 μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Το υδραγωγείο που διαθέτει το νερό σε όλο το βόριο παραλιακό μέτωπό της ανατολικής Κρήτης έχει μήκος 72km.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News