Κρήτη: Λευκό πέπλο στις ορεινές περιοχές – Προβλήματα έφερε ο χιονιάς (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Λευκό πέπλο στις ορεινές περιοχές – Προβλήματα έφερε ο χιονιάς (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαλάζι σε περιοχές του Ηρακλείου - Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022

Σε λευκό πέπλο έχουν ντυθεί πολλές ορεινές περιοχές της Κρήτης, από την νέα κακοκαιρία που πλήττει το νησί τις τελευταίες ημέρες.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η χιονόπτωση συνεχίστηκε καθ’ολη την διάρκεια της νύκτας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 23 Μαρτίου υπήρξε επείγουσα μεταφορά ασθενούς, με ασθενοφόρο του κλιμακίου ΕΚΑΒ Τζερμιάδων, από το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου, προς το Βενιζελειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ακόμη, σημειώθηκε πολύωρη διακοπή ρεύματος στις μισές κατοικίες του Ψυχρού. «Ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ και αναμένεται συνεργείο για την εκ νέου αποκατάσταση της βλάβης, ενώ η χιονόπτωση είναι συνεχής», τόνισε ο Δήμαρχος.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου η χιονόπτωση συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι επιχειρήσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. «Το χιόνι μέσα στα χωριά φτάνει τους 30 πόντους, ενώ στα υψηλότερα σημεία μπορεί το χιόνι να ξεπερνάει τους 50 πόντους» είπε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης.

Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και ο Παιδικός Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022  έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, λόγω χιονόπτωσης και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Χαλαζόπτωση στη Γέφυρα Παπαναστασίου

https://www.youtube.com/watch?v=TVljNB0YWzg?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Χαλάζι σε Κνωσού – Μεσαμπελιές

Η κακοκαιρία συνεχίζεται με σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας «άνοιξαν οι ουρανοί», ενώ τα ξημερώματα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 σε αρκετές περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

Ασθενής χιονόπτωση στη πόλη του Ηρακλείου

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 και μέσα στη πόλη του Ηρακλείου.

Κατάλευκο τοπίο τα Ανώγεια

Στα λευκά έχουν ντυθεί και τα Ανώγεια με τον Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να δημοσιευέι βίντεο από τις προσπάθειες των μηχανημάτων να καθαρίσουν τους δρόμους. https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsokratis.kefalogiannis%2Fvideos%2F273436914946230%2F&show_text=false&width=476&t=0

Δήμος Σφακίων: Μετατροπή στο ωράριο λειτουργίας σχολείων

Ενημερώνουμε ότι για λόγους ασφαλείας,  εξαιτίας της κακοκαιρίας, την Τετάρτη 23/3  το ωράριο έναρξης  θα μετακινηθεί μια ώρα αργότερα στα εξής σχολεία:

-Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου

-Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων

-Δημοτικό Βουβά

-Δημοτικό Χ.Σφακίων

- Νηπιαγωγείο Πατσιανού

Τα σχολεία που δεν αναγράφονται θα λειτουργήσουν με βάση το κανονικό ωράριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News