Συναγερμός στο Λασίθι - Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε δομή χρόνιων παθήσεων (βίντεο)

Λασίθι
Συναγερμός στο Λασίθι - Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε δομή χρόνιων παθήσεων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηματικά αφήνει η διασπορά στο παράρτημα, καθώς πρόκειται για δομής κλειστής φροντίδας, από την οποία οι τρόφιμοι δεν απομακρύνονται

Μετά από περίπου ένα μήνα από τη διασπορά του κορωνοιου στο θεραπευτήριο Χανίων, δεύτερο περιστατικό συρροής κρουσμάτων και νέα ΕΔΕ καταγράφονται τώρα και σε αντίστοιχη δομή Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 25 περιθαλπόμενοι (σε σύνολο 80) στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Εκτός από έναν περιθαλπόμενο, ο οποίος κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί στην κλινική Covid Αγίου Νικολάου, όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

Θετικοί εντοπίστηκαν και τρεις εργαζόμενοι στη δομή. Ερωτηματικά αφήνει η διασπορά στο παράρτημα, καθώς πρόκειται για δομής κλειστής φροντίδας, από την οποία οι τρόφιμοι δεν απομακρύνονται.

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ διενεργήθηκαν σήμερα, Παρασκευή (18/3) επιπλέον τεστ για προληπτικούς λόγους.

Μπροστά στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται με αυξημένα κρούσματα στο θεραπευτηρίο του Αγίου Νικολάου, έντονες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των συγγενών των φιλοξενούμενων για το καθεστώς κάτω από το οποίο υπήρξε η διασπορά του ιού, όταν την ίδια ώρα το επισκεπτήριο έχει ανασταλεί, όπως ισχύει για κάθε δομή κλειστής φροντίδας για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες.

Ευτύχημα αποτελεί πως στην πλειοψηφία τους οι φιλοξενούμενοι στο Θεραπευτήριο Λασιθίου είναι πλήρως εμβολιασμένοι και σε αυτή τη φάση τουλάχιστον η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News