Οροπέδιο Λασιθίου: Επιχείρηση για τη διάσωση πέντε πεζοπόρων στα ορεινά της Δίκτης

Κρήτη
Οροπέδιο Λασιθίου: Επιχείρηση για τη διάσωση πέντε πεζοπόρων στα ορεινά της Δίκτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πέντε Γερμανοί ενώ έκαναν πεζοπορία φέρεται να «εγκλωβίστηκαν» στο πυκνό χιόνι που είχε καλύψει την περιοχή

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαρτίου, μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε πεζοπόρων, γερμανικής υπηκοότητας, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στα ορεινά της Δίκτης, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πενταμελής οικογένεια γερμανικής υπηκοότητας, με τρία παιδιά ηλικίας 21,24 και 27, έκανε πεζοπορία στην περιοχή του Καθαρού στο Οροπέδιο Λασιθίου και εγκλωβίστηκαν στο πυκνό χιόνι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.

Μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 φέρεται να ειδοποίησαν τις Αρχές, με αποτέλεσμα άμεσα να στηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες, της ΕΜΑΚ καθώς και δυνάμεις του Δήμου Οροπεδίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Facebook και ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης: «Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης των 5 ορειβατών από την Γερμανία, που είχαν χαθεί στα ορεινά του όρους Δίκτη. Εντοπίστηκαν πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι στην περιοχή να ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και μετά από ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ., μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο, όπου τους προσφέρουμε φαγητό και ζεστή φιλοξενία για απόψε.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου, του Κλιμακίου ΕΚΑΒ Τζερμιάδο, του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδο, της εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Κρήτης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση και την επιτυχή διάσωση των φίλων επισκεπτών της περιοχής μας.

Το μυθικό βουνό της Δίκτης, αποτελεί μεν τον κατεξοχήν φιλόξενο διεθνή προορισμό εναλλακτικού τουρισμού βουνού, αλλά πάντα συνειδητοποιημένα, με προσοχή στις καιρικές συνθήκες, με κατάλληλο εξοπλισμό και με τις οδηγίες και την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου Πύραρχο Κωνσταντίνο Γεροδήμο, τον Διοικητή της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Αντιπύραρχο Σταύρο Καλογιαννάκη, τον επικεφαλή αιρετό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άγγελο Μανουσάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Λασιθίου Γιάννη Σπυριδάκη και τον αρχηγό της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης Δημήτρη Κουλουγουσίδη, για την υποδειγματική και απτή συνεργασία, καθώς και τον αγαπητό Μανόλη Μαρμακεθιανάκη για την φιλοξενία του συντονιστικού της επιχείρησης διάσωσης, στο ορεινό φυλάκιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου».

Φωτογραφία: Γιάννης Στεφανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News