Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Συνεχίζεται το έργο του εκχιονισμού – Το χιόνι έχει φτάσει στο ένα μέτρο

Αδιάκοπα συνεχίζεται το δύσκολο έργο του εκχιονισμού στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου- Επιχειρούν 2 μηχανήματα εκχιονισμού τύπου «γκρέιντερ» και δυο φορτωτές

Συνεχίζεται ακατάπαυστα το έργο του εκχιονισμού στο οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με την επιτόπου καθοδήγηση αιρετών και υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας και του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επαφή με τους Προέδρους των κοινοτήτων και γίνονται παρεμβάσεις στα σημεία που απαιτούνται, ενώ αυτή την ώρα στο Οροπέδιο επιχειρούν 2 μηχανήματα εκχιονισμού τύπου «γκρέιντερ» και δυο φορτωτές.

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τον Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης την συνδρομή τους σε μηχανήματα που θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν το μεγάλο όγκο χιονιού που έχει πέσει στο οδικό δίκτυο του Δήμου από την βόρεια πλευρά στο δρόμο Σελί Αμπέλου προς Κέρά.

Εντός της ημέρας αναμένεται στο έργο να επιχειρήσει μια αλατιέρα από την Περιφέρεια, ενώ το βράδυ της Τρίτης 25 Ιανουαρίου έριχνε αλάτι μέχρι αργά τη νύχτα η υπηρεσία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους λόγω της δύσκολης κατάστασης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και οι κάτοικοι να ζητούν βοήθεια στα τηλέφωνα που λειτουργούν 24 ώρες και συγκεκριμένα: 2844-340 140 και 2844-022 396.

Σημειώνεται ότι λόγω της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία, υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ωστόσο γίνονται παρεμβάσεις από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο στο Δήμο από την Δευτέρα. Συνεργείο της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου επιχειρεί να προσεγγίσει το Λασίθι από ανατολικά ενώ εκχιονιστικά επιχειρούν αυτή την ώρα στον επαρχιακό δρόμο Νεάπολη προς Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος των Ποταμιών.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια