ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ελπίδα» φέρνει απελπισία σε χιλιάδες συμπολίτες μας

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ελπίδα» φέρνει απελπισία σε χιλιάδες συμπολίτες μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση το γνωρίζει και αδιαφορεί. Όπως αδιαφορεί για τα περισσότερα προβλήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

«Η λίστα των θανάτων από πυρκαγιές μεγαλώνει, όπως στα χρόνια των δυο πρώτων μνημονίων, μαζί με τους θανάτους από κορωνοϊό» αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του,ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. « Η κυβέρνηση το γνωρίζει και αδιαφορεί. Όπως αδιαφορεί για τα περισσότερα προβλήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Το κρύο τον χειμώνα είναι φυσικό. Το παγωμένο σπίτι δεν είναι. Χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο κύμα κακοκαιρίας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Το κόστος του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ρεύματος αλλά και η μείωση των εισοδημάτων πολλών εργαζομένων έχουν κάνει τη δυνατότητα θέρμανσης άπιαστο όνειρο.

Πολλοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν επικίνδυνα μέσα θέρμανσης, με συνέπεια, μετά τον κορωνοϊό, να έχουμε ημερήσια καταγραφή θανάτων από αναθυμιάσεις και πυρκαγιές.

Πρόσφατα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στους Πεύκους Σητείας έχασε τη ζωή του από το “μαγκάλι” και προχθές ακόμα ένας ηλικιωμένος στο Ρέθυμνο. Και καθημερινά ακούμε για τραγικές ιστορίες από όλη τη χώρα.

Το θέμα ανέδειξε πριν ένα μήνα ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης με ερώτησή του στο Υπουργείο Οικονομικών και ζητούσε ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα θέρμανσης και τη δραστική μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα ώστε να χρησιμοποιούνται ασφαλέστερα μέσα θέρμανσης.

Ήδη από τότε υπήρχαν καθημερινές καταγραφές θανάτων από αναθυμιάσεις και πυρκαγιές. Όπως ήταν “αναμενόμενο”, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Η κυβέρνηση το γνωρίζει και αδιαφορεί. Όπως αδιαφορεί για τα περισσότερα προβλήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Δίνει άμεσα λύσεις, και μάλιστα δαπανηρές, αν πρόκειται για τους “κολλητούς” της. Όπως τα golden boys της ΔΕΗ, που καθορίζουν μόνοι τους τους στόχους και τα μπόνους.

Η λίστα των θανάτων από πυρκαγιές μεγαλώνει, όπως στα χρόνια των δυο πρώτων μνημονίων, μαζί με τους θανάτους από κορωνοϊό. Η αιτία κοινή: η άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να δαπανήσει για τις ανάγκες των πολλών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News