Οροπέδιο Λασιθίου: Στα λευκά Τζερμιάδο, Κερά και Κράσι (εικόνες)

Κρήτη
Οροπέδιο Λασιθίου: Στα λευκά Τζερμιάδο, Κερά και Κράσι (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα χωριά του κατάλευκου Οροπεδίου

Σε κλοιό χιονιού και παγετού το Οροπέδιο, το οποίο έχει μπει για τα καλά στην κατάψυξη, με πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις, με το χιόνι να ξεπερνά τους 30 πόντους μέσα στα χωριά, από νωρίς το πρωί, ενώ οι δρόμοι προς τα Ορεινά παραμένουν κλειστοί, καθώς το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο!

Διαβάστε επίσης:

Λέκκας: «Γενική πρόβα» τα φαινόμενα της Κυριακής – Πότε έρχεται το ισχυρότερο κύμα στην Κρήτη

ΕΛΑΣ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα δίνοντας μάχη για να κρατηθούν ανοικτές οι οδικές αρτηρίες, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες εκχιονισμού και από τη Νεάπολη προς τα μέσα Λασίθι. 

Το πρωί κάτοικοι στο Οροπέδιο ξύπνησαν με …λιακάδα , πριν η κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ» δείξει το πιο σφοδρό της πρόσωπο καθώς τα δύσκολα όπως σχολίασαν είναι μπροστά μας. 

« Πάμε για ολικό παγετό. Τις πρώτες πρωινές ώρες ξυπνήσαμε με -8 βαθμούς κελσίου ενώ στη συνέχεια απολαύσαμε την …λιακάδα και το γαλάζιο ουρανό, πριν σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις. 

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για όσους οδηγούς δεν χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου, από το ύψος Κρασίου. 

Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των κατοίκων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των ηλικιωμένων.  Το ΕΚΑΒ έχει διπλή βάρδια ενώ όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, όπως ο Δήμος Οροπεδίου, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας», δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV ο Δήμαρχος Οροπεδίου κ. Γιάννης Στεφανάκης. 

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε μοναδικές εικόνες σε Σελί Αμπέλου, Πινακιανό, Λαγού και Τζερμιάδο, ενώ κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ συναντήσαμε και το προσωπικό της δομής « Βοήθεια στο σπίτι» το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, διανέμοντας παράλληλα φαγητό σε ηλικιωμένα άτομα.

ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί και στα ορεινά χωριά του Δήμου Χερσονήσου, τα οποία έχουν ντυθεί στα λευκά από χθες το μεσημέρι.  Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στην Κερά και στο Κράσι, με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο να δηλώνει ότι « η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». 

« Οι εκχιονισμοί συνεχίζονται ενώ στόχος μας είναι να κρατήσουμε πάση θυσία τους δρόμους ανοιχτούς.  Κάνω έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.  Από το βράδυ και μετά, εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικά, μετά τις Ποταμιές, Αβδού και Επισκοπή, θα απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες» , δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σέγκος. 

Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε μοναδικές εικόνες στο Κράσι, ωστόσο οι εικόνες από το μεγάλο υδραγωγείο και την Πλατεία με τον πελώριο Πλάτανο, μαγνητίζουν τα βλέμματα των οδηγών που διασχίζουν το παραδοσιακό χωριό. 

Σελί Αμπέλου

Οροπέδιο Λαγού

Οροπέδιο Πινακιανού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News