Λασίθι: Καταφθάνουν την Δευτέρα οι έξι λυόμενες σχολικές αίθουσες (βίντεο)

Κρήτη
Λασίθι: Καταφθάνουν την Δευτέρα οι έξι λυόμενες σχολικές αίθουσες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μετρούν πληγές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

Έξι λυόμενες αίθουσες φτάνουν τη Δευτέρα στο Οροπέδιο Λασιθίου για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου Τζερμιάδον, που μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου κάνουν μάθημα στο παλιό δημοτικό και στο νηπιαγωγείο της περιοχής.

Το κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου κρίθηκε ακατάλληλο και εκτός από την μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μελέτη αποκατάστασης. Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Στεφανάκης, επανέλαβε το αίτημα για ειδική μοριοδότηση των μαθητών της τρίτης λυκείου για τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, διευκρινίζοντας ότι εδώ και καιρό  οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά κάνουν μάθημα, δεν είναι οι ενδεδειγμένες. 

Όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης στην αποστολή της Δευτέρας δεν υπολογίστηκε  ούτε ο αριθμός των αιθουσών που ζήτησε ούτε αίθουσες γραφείων αλλά και  κυλικείο, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για να είναι τα παιδιά ασφαλή, συμπληρώνοντας ότι αν το καλοκαίρι που πέρασε δεν είχαν απομακρύνει από την στέγη του σχολείου 140 τόνους υλικών που υπήρχαν στοιβαγμένα, κανείς δεν θα μπορούσε να ξέρει τι συνέπειες θα είχε η σεισμική δόνηση που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σχολείο.

Η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου όπως είπε ο κ. Στεφανάκης είναι έτοιμη, ωστόσο η μελέτη αποκατάστασης είναι ακόμη σε φάση επεξεργασίας, διαδικασία που μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών όπως τόνισε, δεν προβλέπει να έχει γρήγορη εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News