Ιεράπετρα: Εργασίες για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Κουτσουρά

Λασίθι
Ιεράπετρα: Εργασίες για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Κουτσουρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου ξεκινούν άμεσα εργασίες αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Κουτσουρά

Η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού - Κουτσουρά αποτελεί μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη - Φέρμων, την κύρια τουριστική περιοχή στα Ανατολικά του Δήμου Ιεράπετρας, που για να κρατήσει το παραδοσιακό χρώμα της και να βελτιώσει τις τουριστικές της υποδομές, ο Δήμος Ιεράπετρας, προγραμματίζει κάθε χρόνο έργα συντήρησης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων, μελετώντας και κατασκευάζοντας συνεχώς νέα έργα όπου υπάρχει ανάγκη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ενόψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Ιεράπετρας προγραμματίζει και θα ξεκινήσει άμεσα έργα αυτεπιστασίας για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου με την ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού, με την αντικατάσταση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση και χρήση νέων σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση καθισμάτων, τις εργασίες πρασίνου, και  τις επιδιορθώσεις του  παραλιακού πλακόστρωτου.

Σε επίσκεψη του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη και του προέδρου της Κοινότητας Σταυροχωρίου, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία  σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Κουτσουρά, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός των εργασιών αυτεπιστασίας για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου με την ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού, με την αντικατάσταση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση και χρήση νέων σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση καθισμάτων, τις εργασίες πρασίνου, και  τις επιδιορθώσεις του πλακόστρωτου οδοστρώματος.

«Ο οικισμός  του Κουτσουρά της Τοπικής Κοινότητας Σταυροχωρίου που αποτελεί έδρα της Δημοτικής Κοινότητας του Μακρύ Γιαλού, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με πολλούς επιχειρηματίες να δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε έργα που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμά μας, ικανοποιώντας, παράλληλα, τα αιτήματα των κατοίκων της Κοινότητας.

Πραγματοποιήσαμε έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, κατασκευάσαμε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, δημοπρατούμε το μεγάλο έργο του βιολογικού του Μακρύ Γιαλού, αξιοποιήσαμε έναν δημοτικό χώρο στον Κουτσουρά διαμορφώνοντας μια σύγχρονη πλατεία, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών μας. Συγχρόνως, χρηματοδοτήσαμε τη μελέτη και δρομολογούμε την ασφαλτόστρωση ενός μεγάλου τμήματος του κεντρικού δρόμου του Κουτσουρά, για την ασφαλέστερη διέλευση πεζών και οχημάτων. Τώρα, ήρθε η ώρα να αλλάξει η εικόνα και του παραλιακού μετώπου με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση καθισμάτων, την συντήρηση και επισκευή του πλακόστρωτου.

Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, τον πρόεδρο, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας για τη συνεργασία. Στόχος μας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν και να έχουν παραδοθεί στους πολίτες πριν και από την έναρξη της τουριστικής περιόδου», ανέφερα σχετικά ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Μανόλης  Βρυγιωνάκης μας είπε ότι «οι παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα, θα αφορούν στη συντήρηση του  παραλιακού πλακόστρωτου από την είσοδο του Κουτσουρά μέχρι το Εντελβάις,  τμήμα το οποίο σε ορισμένα σημεία έχει φθαρεί μετά από 23 χρόνια χρήσης. Θα αντικατασταθούν επίσης τα παλιά σκουριασμένα φωτιστικά σώματα στο  συγκεκριμένο παραλιακό μέτωπο.

Έχουν δημοπρατηθεί επίσης και θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα του ηλεκτροφωτισμού του  τουριστικού παραλιακού μετώπου του Μακρύ Γιαλού , ο οποίος με τις καινούργιες λάμπες  LED  θα αλλάξει όψη. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται με 192.000 ευρώ.

Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί το έργο του ηλεκτροφωτισμού στα Φέρμα και θα συνεχιστεί  η εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων  στο τμήμα από την Κακή Σκάλα μέχρι το Κουτσουνάρι», μας είπε ο αντιδήμαρχος κ Μανόλης Βρυγιωνάκης.

Ο  Δήμος Ιεράπετρας έχει προγραμματίσει το επόμενο χρονικό διάστημα και τη δημοπράτηση δυο νέων δεξαμενών ύδρευσης στην τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου και στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News