Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Λασίθι – Η εξέλιξη του φαινομένου

Κρήτη
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Λασίθι – Η εξέλιξη του φαινομένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο του Οροπεδίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων - Σε ετοιμότητα το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου για τον Διομήδη

Με απόφαση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, έκλεισε το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο του Οροπεδίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων, πλημμύρισε τους δρόμους μέσα στον κάμπο και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγινε για λόγους ασφαλείας. Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους δυο βαθμούς Κελσίου και το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ομίχλη.

«Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα έρθει χιονόπτωση. Όλες οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε συνθήκη προκύψει μέσα στη μέρα», είπε ο κ. Στεφανάκης.

Δαιβάστε ακόμη 

⇒ Χανιά: Διάνοιξη δρόμων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Λάκκων-Ομαλού (εικόνες)

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, προβλέπονται σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου.

Τα φαινόμενα πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπονται έντονες νεφώσεις και ασθενής βροχή κυρίως τις πρωινές ώρες, στη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι σήμερα Πέμπτη, αναμένονται έντονες νεφώσεις αρχικά και ασθενής βροχή. Από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ προβλέπεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Χιονόνερο προβλέπεται να πέσει στην Αγία Βαρβάρα, το πρωί της Πέμπτης, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο, προβλέπεται χιονόνερο τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με διαστήματα ηλιοφάνειας στα Χανιά. Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός στα Φαλάσαρνα αρχικά, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στο Σπήλι Ρεθύμνου, καθώς από τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να πέσει χιονόνερο.

Νεφώσεις και έντονη βροχόπτωση προβλέπεται αρχικά στον Άγιο Νικόλαο, την Πέμπτη, από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις και βροχόπτωση προβλέπεται στη Σητεία, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

(φωτογραφία αρχείου intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News