Λασίθι

Λασίθι: Άρση αναστολών εργασίας ζητούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας έστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

Την άρση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί ζητά με έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα το Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου, μετά την έξαρση - πρωτίστως λόγω “Όμικρον” - της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους οι νοσηλευτές, «η νέα μετάλλαξη “Ο”, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι πολύ μεταδοτική και από αυτήν νοσούν όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν αποκλειστικά σχεδόν στον εμβολιασμένο πληθυσμό (εστίαση, γήπεδα κ.λπ.).

Αποτελεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός ότι στον χώρο της υγείας, ενώ έχουν απομακρυνθεί χωρίς μισθό περισσότεροι από 6.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση μείωσε τον χρόνο καραντίνας για τους εμβολιασμένους υγειονομικούς που νοσούν από κορωνοϊό στις 5 ημέρες. Τα πρώτα μηνύματα από τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, αλλά και από τις μονάδες υγείας όλης της χώρας είναι τραγικά, αφού εκατοντάδες εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι η απελευθέρωση των κανονικών αδειών είναι άνευ ουσίας στις περισσότερες περιπτώσεις, αφού οι υπηρεσίες δεν μπορούν να τις χορηγήσουν εξαιτίας των ελλείψεων, των αναστολών αλλά και των εργαζομένων που νοσούν.

Εκ των πραγμάτων, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποψίλωσης των δομών Υγείας από προσωπικό, λόγω της νόσησης από τη μετάλλαξη “Ο”. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, χρειάζεται άμεση ενδυνάμωση των νοσοκομείων με νέες προσλήψεις, αλλά και με επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, με περιοδικούς ελέγχους όχι μόνο αυτών αλλά και των εμβολιασμένων συναδέλφων, αφού πλέον ο κίνδυνος μετάδοσης υφίσταται για όλους.

Με δεδομένο ότι αυτή την ύστατη στιγμή στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την άρση των αναστολών των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας, όπως επίσης και για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων με νέες προσλήψεις προσωπικού».

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια