Αγιασμός για τη θεμελίωση του νέου δημαρχείου στη Σητεία

Κρήτη
Αγιασμός για τη θεμελίωση του νέου δημαρχείου στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου Σητείας, μετά την εργολαβική έκπτωση του αναδόχου, έχει τελικό προϋπολογισμό 2.767.428,57 ευρώ με ΦΠΑ, έναντι του ποσού των 4,7 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι»

Ημέρα χαράς ήταν η σημερινή για τη Σητεία, καθώς το πρωί τελέστηκε, παρουσία των τοπικών φορέων, ο αγιασμός για την θεμελίωση του νέου δημαρχείου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ.  Κύριλλος, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη, αντιδημάρχων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων  και δημοτικών συμβούλων ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο   βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ Μανόλης Θραψανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης  και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων της περιοχής.

Κατά την τελετή αγιασμού εκφράστηκε έκδηλη ικανοποίηση για την έναρξη κατασκευής του νέου δημαρχείου , ένα εγχείρημα, όπως αναγνωρίστηκε, στο  οποίο έβαλαν το δικό τους λιθαράκι η καθεμία από τις τρεις τελευταίες δημοτικές Αρχές (Κουρουπάκη, κατόπιν Πατεράκη και τώρα η νυν δημοτική Αρχή Ζερβάκη).

Το  έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου Σητείας, μετά την εργολαβική έκπτωση του αναδόχου, έχει τελικό προϋπολογισμό 2.767.428,57 ευρώ με ΦΠΑ, έναντι του ποσού των 4,7 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος “ΦιλόΔημος Ι”.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων , το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί σε μια 2ετία από σήμερα , ώστε να αποκτήσει επιτέλους ένα κανονικό, σύγχρονο δημαρχείο ο μοναδικός ίσως Δήμος στην Κρήτη που δε διαθέτει.

Το προφίλ του νέου δημαρχείου

Το υπό ανέγερση  νέο δημαρχείο Σητείας διαμορφώνεται σε διαφορετικές υψομετρικές στάθμες και συγκεκριμένα:

α) 1η στάθμη. Σε αυτή τη στάθμη (-2,90) έχει τοποθετηθεί το επίπεδο του υπογείου του δημαρχείου με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, καθώς και οι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

β) 2η στάθμη. Σε αυτή τη στάθμη (+0,50) δημιουργήθηκε ο χώρος εισόδου στο δημαρχείο. Το κτήριο υποδιαιρείται σε δύο λειτουργικές ενότητες. Από τη μια τοποθετείται βασικά ο χώρος υποδοχής του δημαρχείου και η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (Δημοτολόγια-Ληξιαρχείο), που απαιτεί άμεση πρόσβαση στο κοινό. Στη στάθμη αυτή τοποθετήθηκε και το βασικό επίπεδο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (με δυνατότητα ενοποίησης με το φουαγιέ) και της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου. Για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων υπάρχει δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας, αφού προβλέπονται ανεξάρτητοι είσοδοι-έξοδοι και δυνατότητα χρήσης του κυλικείου-bar. Από την άλλη πλευρά είναι τοποθετημένη η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού, η Διεύθυνση Υπηρεσιών Υποστήριξης και διάφορα ανεξάρτητα τμήματα. Η επιλογή αυτή βασίστηκε στον μεγάλο φόρτο προσέλευσης κοινού των Διευθύνσεων αυτών και του κεντροβαρικού χαρακτήρα που έχουν από πλευράς εσωτερικής λειτουργίας του δημαρχείου.

γ) 3η στάθμη. Σε αυτή τη στάθμη (+3,90) είναι τοποθετημένες οι δημοτικές Αρχές (γραφεία δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, λοιπών.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News