Λασίθι

Ιεράπετρα: Σύλληψη άνδρα ο οποίος δεν τηρούσε τις συνθήκες ευζωίας ζώων (εικόνες)

Η παραπάνω κατηγορία αφορούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τέσσερα σκυλιά και ένα άλογο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης συνελήφθη  κάτοικος της Ιεράπετρας επειδή είχε σε κτήμα ιδιοκτησίας του ένα άλογο και 4 σκυλιά τα οποία ζούσαν κάτω από κακές συνθήκες ευζωίας.

Άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας και του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος,  μετά από καταγγελία Αθηναίου φιλόζωου, έκαναν έλεγχο στο κτήμα όπου ο  άνθρωπος αυτός είχε τα ζώα του, και διαπίστωσαν ότι το άλογο και τα  4  δεσποζόμενα σκυλιά του, ζούσαν κάτω από εξαιρετικά άσχημες συνθήκες.

Άμεσα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ανεύθυνου ιδιοκτήτη και του επιβλήθηκαν τα σχετικά με το Νόμο, περί ευζωίας των ζώων, διοικητικά πρόστιμα. Η δικογραφία εστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νομού Λασιθίου ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος και να του οριστεί τακτική δικάσιμος, ενώ δεν αποκλείεται η εισαγγελική Αρχή να διατάξει να του αφαιρεθούν τα ζώα.

Η επιχείρηση εντοπισμού  των ταλαιπωρημένων ζώων ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης  μετά από επώνυμη καταγγελία  φιλόζωου κάτοικου Αθηνών, ο οποίος είχε πουλήσει το άλογο  του στον κάτοικο της Ιεράπετρας και στη συνέχεια δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για το πως περνά με τον νέο του ιδιοκτήτη το άλογο που ο ίδιος υπεραγαπούσε.

Όταν μετά από επίμονες προσπάθειες ο αγοραστής του αλόγου δεν απαντούσε στο κινητό του, ο Αθηναίος φιλόζωος αποφάσισε να κατέβει στην Κρήτη και να ψάξει να βρει το μέρος όπου γνώριζε ότι ζούσε το άλογο του.

 Όταν έφτασε στο κτήμα του αγοραστή σε  οικισμό της Ιεράπετρας διαπίστωσε ότι το άλογο που πούλησε και 4 σκυλιά ράτσας που είχε ο ίδιος ο αγοραστής  στο χωράφι του, ζούσαν κάτω από κακές συνθήκες που δεν πληρούσαν τους όρους της ευζωίας των ζώων.

Έλεγε μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι για να πειστεί να πουλήσει το άλογο του είχε ζητήσει από τον αγοραστή να του στείλει φωτογραφίες και βίντεο με τις εγκαταστάσεις του,  ώστε να σιγουρευτεί ότι το άλογο του θα περνούσε και με τον νέο του ιδιοκτήτη καλά. Οι φωτογραφίες όμως που έλαβε δεν είχαν καμία σχέση με τις εγκαταστάσεις που βρήκε ο ίδιος όταν κατέβηκε στην Κρήτη. 

Για να τον πείσει να του το πουλήσει του είχε στείλει παραπλανητικές φωτογραφίες άλλης εγκατάστασης. Ο κάτοχος του αλόγου, ανησυχώντας για την τύχη του, έφτασε μέχρι την περιοχή της Ιεράπετρας αναζητώντας τον αγοραστή. Τελικά όταν κατάφερε να τον βρει έμεινε έκπληκτος από τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες  ζούσε το άλογο, αλλά και τα τέσσερα σκυλιά που βρέθηκαν στο σημείο, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει άμεσα τις Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια