Λασίθι: Ασφαλτοστρώνεται η Παχιά Άμμος

Κρήτη
Λασίθι: Ασφαλτοστρώνεται η Παχιά Άμμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επικίνδυνο κομμάτι της εθνικής οδού στην κοινότητα της Παχιάς άμμου, στην ιεράπετρα

Ένα από τα πλέον δύσκολα και παρατημένο για χρόνια στην τύχη του τμήμα της εθνικής οδού, εντός της τοπικής κοινότητας Παχιάς Άμμου Ιεράπετρας, αποκτά νέο ασφαλτοτάπητα, καθώς τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες με την ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας νομού Λασιθίου.

«Είναι μία από τις εργολαβίες που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Η εργολαβία αυτή αφορά στην αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος, με την τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα σε τμήμα του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου στη δημοτική κοινότητα Παχιάς Άμμου.

Αποτελούσε πάγιο αίτημα των αυτοδιοικητικών της Παχιάς Άμμου και της Ιεράπετρας, αλλά και όσων διέρχονται συχνά από το επικίνδυνο αυτό σημείο, καθώς στο τμήμα αυτό είχαμε πολλά ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας και της φθοράς του ασφαλτοτάπητα. Ξεκινήσαμε τις εργασίες έξω από τον οικισμό της Παχιάς Άμμου και συνεχίζουμε στο τμήμα που διασχίζει τον οικισμό. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της βελτίωσης του οδοστρώματος και εντός του οικισμού της Παχιάς Άμμου», μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Πρόκειται για μία από τις εργολαβίες που η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, υλοποιεί στον νομό Λασιθίου, αφήνοντας περιθώριο στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου να υλοποιήσουν κι άλλα έργα εντός των ορίων του νομού.

«Με την ολοκλήρωση και αυτού του τμήματος, θεωρούμε αναγκαίο να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη μας, τις τεχνικές υπηρεσίες κεντρικά της Περιφέρειας, την κ. Ιερωνυμάκη που ξεκίνησε το έργο ως προϊσταμένη Αρχή, τον κ. Μιχάλη Ψαρουδάκη και την κ. Τζούλια Μπαρτολότσι, μηχανικούς της Περιφέρειας, που ασχολήθηκαν με το έργο αυτό, το προσωπικό του εργολάβου που με ανέχεται και με ενημερώνει για τεχνικά ζητήματα, και όσους συνέδραμαν να βελτιωθεί η ασφαλής διέλευση από τα οδικά τμήματα του Λασιθίου που ήταν παρατημένα στην τύχη τους για πολλούς λόγους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου και η αντίστοιχη Τροχαία ΒΟΑΚ βοηθούν στον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων, και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη της επιτήρησης των μέτρων ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών. Το ένα τμήμα, το δυσκολότερο ίσως, του νομού Λασιθίου, λόγω κυκλοφοριακού φόρτου του υφιστάμενου οδικού δικτύου, σχεδόν ολοκληρώθηκε. Θα ακολουθήσει το δεύτερο τμήμα της εργολαβίας εντός Παχιάς Άμμου και, φυσικά, η διαγράμμιση όλων των νέων τμημάτων του ασφαλτοτάπητα που θα ακολουθήσει αμέσως, καθώς αποτελεί κομμάτι της ίδιας εργολαβίας. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε να συμπληρωθεί αμέσως και η διαγράμμιση, ώστε η διέλευση των οχημάτων να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής για όλους τους οδηγούς», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Αντιπλημμυρικό έργο - Σημαντική παρέμβαση στις Αμμουδάρες

Σημαντική παρέμβαση υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου αυτή την περίοδο και στις Αμμουδάρες Νέας Ανατολής Ιεράπετρας, όπου αποκαθίσταται η ασφάλεια της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Βιάννου, με αντιπλημμυρικό έργο και με έργο αντιστήριξης και τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα. «Το έργο αφορά σε άλλο ένα μακροχρόνιο πρόβλημα μεγάλης επικινδυνότητας σε ένα δρόμο που θα συνδέσει... μελλοντικά και την Ιεράπετρα με το αεροδρόμιο Καστελίου και που καθημερινά πολλές εκατοντάδες αυτοκίνητα, και δη φορτηγά-ψυγεία γεμάτα κηπευτικά από και προς Ιεράπετρα και Μεσαρά, διακινούν χιλιάδες τόνους προϊόντων. Δεσμευτήκαμε, μελετήσαμε, προετοιμάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις όπως η παρούσα, με μέσο όρο ωρίμανσης των μελετών γύρω στους δέκα μήνες κάποιες από αυτές», μας είπε ο κ. Γουλιδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News