Λασίθι

Μ.Θραψανιώτης: Προβλήματα αντιμετωπίζουν νοσοκομεία, παραγωγικές τάξεις και νοικοκυριά, λόγω πανδημίας και ακρίβειας

Τα προβλήματα των Λασιθιωτών έθεσε στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2022 στη Βουλή, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μανόλης Θραψανιώτης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μανόλης Θραψανιώτης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ξεκίνησε την ομιλία απαντώντας στον Υπουργό Τουρισμού  Βασίλη Κικίλια, που είχε προηγηθεί στο βήμα λέγοντας: "Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κ. Υπουργέ, ότι “ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων”, έχετε απαξιώσει  όμως συνειδητά και αρνείστε να δεχτείτε τους σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ, αν και  ζητούν συνάντηση  μαζί σας και  βρίσκονται σε κατάληψη πάνω από ένα μήνα”. 

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ανυπόστατες προβλέψεις του προϋπολογισμού, ότι δηλαδή δεν θα υπάρχει το 2022 πανδημία και ακρίβεια και στην απουσία μέτρων για αυτά τα μείζονα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επεσήμανε ότι οι αδιανόητες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και τα ψέματα σχετικά με τις ΜΕΘ, έχουν σαν στόχο να δικαιολογήσουν την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, άρνηση που έχει σαν συνέπεια χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

Σε συνέχεια, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα και καταθέτοντας στα πρακτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις φορέων του Λασιθίου, που δείχνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι παραγωγικές τάξεις και τα νοικοκυριά, από την πανδημία και την ακρίβεια.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το κόστος ενέργειας αλλά και νερού για τους αγρότες, το κόστος θέρμανσης για το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μερικά από τα παραδείγματα που ανέφερε. Κατέθεσε στα πρακτικά τεκμήρια για τη λαθροχειρία του Υπουργείου Εσωτερικών, να παρουσιάζει ως νέα έργα, δικά του, έργα που είχαν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι και τα μόνα έργα που εκτελούνται σήμερα στο νομό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια