Σχολείο-Λασίθι: Αντίστροφη μέτρηση για τους αρνητές-γονείς - Έτοιμος για την Εισαγγελία ο φάκελος

Λασίθι
Σχολείο-Λασίθι: Αντίστροφη μέτρηση για τους αρνητές-γονείς - Έτοιμος για την Εισαγγελία ο φάκελος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γονείς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο άσκησης ποινικής δίωξης που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο έτη, χρηματική ποινή, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα ακόμη και της αφαίρεσης της επιμέλειας

Στην Εισαγγελία Λασιθίου φαίνεται ότι προωθείται η υπόθεση οικογένειας από τον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με την οποία οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών από την αρχή της σχολικής χρονιάς κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα υφιστάμενα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας (αντίθεση στις μάσκες ή τις αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις).

Η συγκεκριμένη υπόθεση γνωστοποιήθηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λασιθίου και την υπεύθυνη διαχείρισης της νόσου Covid-19 για τα δημοτικά σχολεία της περιφερειακής ενότητας, η οποία έδωσε ξεκάθαρη οδηγία προς τη διεύθυνση του σχολείου: Εφόσον δεν αποδώσει καρπούς η συνάντηση των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων με τους γονείς, προκειμένου οι τελευταίοι να συνετιστούν, άμεσα να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Λασιθίου.

Την πεποίθηση πως τελικά οι δύο γονείς θα αλλάξουν γνώμη και θα αποφασίσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εξέφρασε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μαρκάκης, μιλώντας στο neakriti.gr.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στο Λασίθι, καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχει ενημερωθεί για μία ακόμη υπόθεση. Το προηγούμενο διάστημα μία ακόμη οικογένεια, η οποία στερούσε την σχολική εκπαίδευση από το παιδί της, τελικά πείστηκε, μετά και από την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η μητέρα, σύμφωνα με την υπέυθυνση διαχέιρισης της νόσου Covid της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, αποφάσισε να συμμορφωθεί και τελικά το παιδί της επέστρεψε στο σχολείο, αποφεύγοντας τα χειρότερα, δηλαδή να χάσει λόγω απουσιών την σχολική χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, με τις νέες ρυθμίσεις του ποινικού κώδικα, γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο μέχρι και το Γυμνάσιο, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο άσκησης ποινικής δίωξης που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα ακόμη και αφαίρεσης της επιμέλειας.

Κεραμέως: Ποινικές κυρώσεις για τους γονείς που δε στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει σε ένα παιδί την εκπαίδευσή του, παρουσιάζοντας την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων οι οποίοι παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία τους ως προς τη φοίτηση. Η τροπολογία κατατέθηκε από κοινού με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News