Άγιος Νικόλαος: Στον εισαγγελέα ζευγάρι που αρνείται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Στον εισαγγελέα ζευγάρι που αρνείται να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις συνέπειες του νόμου καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς δυο παιδιων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, που απο την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν τα στέλνουν στο σχολείο αρνούμενοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τις συνέπειες του νόμου καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς δυο παιδιων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, που απο την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν τα στέλνουν στο σχολείο αρνούμενοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Η όλη υπόθεση κινητοποίησε αρχικά τον Διευθυντή του δημοτικού σχολείου του οποίου είναι μαθητές τα δυο ανήλικα αδελφάκια, ο οποίος προσπάθησε να μεταπείσει τους γονείς προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους κανονικά για μαθημα. Προσπάθεια όμως που δεν απέδωσε καρπούς.

Επειδή τα δυο αδέλφια συνέχιζαν να μην έρχονται στο σχολείο, δράση έλαβαν όλες οι αρμόδιες αρχές όπως κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι. Οι γονείς όμως παρέμεναν ανένδοτοι.  

Ως εκ τούτου, την υπόθεση πήρε στα χέρια της η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ενω είχαν προηγηθεί συνεχείς εκκλήσεις στους γονείς τόσο από τον διευθυντή του σχολείου, όσο και από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλη Μαρκάκη. 

Πλέον η υπόθεση αναμένεται ενδεχομένως να περάσει στα χέρια του Εισαγγελέα καθώς είχαν εξαντληθεί όλα τα μέσα προκειμένου οι γονείς να πειστούν ότι πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Να σημειωθεί πως την υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας ωστόσο Μανώλη Μαρκάκη να ελπίζει πως  τελικά οι δύο γονείς θα αλλάξουν γνώμη και θα αποφασίσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στην Ιεράπετρα πριν απο περίπου μια βδομάδα όπου και πάλι γονείς που αρνούνταν να ακολουθήσούν τη διαδικασία στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Στην προκειμένη περίπτωση η όλη υπόθεση έληξε χωρίς άλλα προβλήματα μιας και οι γονείς άφησαν τελικά το παιδί τους να πάει στο σχολείο υπο τον φόβο κυρώσεων. 

Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News