Λασίθι

Ιεράπετρα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στήριξης των αγροτών

Αναζητείται η νομική οδός για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής που προκαλείται στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης συγκαλεί το πρωί της Δευτέρας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση του δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, ώστε να στηριχτεί ο αγροτικός κόσμος που βλέπει για άλλη μια σαιζόν τη σοδειά του να καταστρέφεται απούλητη και τις αγορές να χάνονται επειδή η Κρήτη ξαναμπαίνει σε ομηρία από την απεργία των ναυτεργατών και την αδυναμία της κυβέρνησης και των εφοπλιστών  να δώσουν  λύσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει εδώ και καιρό οι απεργοί.

Με την απόφαση που θα πάρει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με τον δήμαρχο Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, θα βρεθούν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, ώστε να πείσουν την κυβέρνηση για την άμεση εξεύρεση λύσης, πριν οι ναυτεργάτες αποφασίσουν και 3η συνεχόμενη 48ωρη απεργία.

Παράλληλα αναζητείται η νομική οδός για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής που προκαλείται στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Στην Ιεράπετρα, στο Τυμπάκι και στα Χανιά, συζητείται ως έσχατη επιλογή απελπισίας ακόμα και η απόβαση των αγροτών με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα φορτωμένα με αγροτικά προϊόντα στα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια