Λασίθι

Ιεράπετρα: Μαζικές εξετάσεις rapid test στο 2ο ΓΕΛ της πόλης

Αρνητικά και τα 223 test που έγιναν από την ΚΟΜΥ Λασιθίου

Με αφορμή την ανίχνευση  του στελέχους της μετάλλαξης DELTA+ σε τρείς μαθήτριες της Α΄ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, έπειτα από τα μοριακά τεστ PCR στα οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά μετά τις 18 Νοεμβρίου και αφού έχουν περάσει ήδη 20 μέρες, ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου σε εξέταση με rapid test όλων των μαθητών του Λυκείου, των γονέων τους, των καθηγητών τους,  καθώς και του προσωπικού της σχολικής μονάδας, για να εξακριβωθεί η μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου στελέχους της Covid 19.

«Η Κινητή Μονάδα Υγείας(ΚΟΜΥ) Λασιθίου του ΕΟΔΥ ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Τρίτης, τις εξετάσεις στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, καταφέρνοντας μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι να ελέγξει 223 άτομα εκ των οποίων ένας ήταν  μόνο γονέας, κάποιοι λίγοι καθηγητές και τα υπόλοιπα ήταν παιδιά του Λυκείου της πόλης. Και τα 223 rapid test που έγιναν  στο κτιριακό σχολικό συγκρότημα των Γενικών Λυκείων, βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Καθησυχαστικός φάνηκε σε δήλωση του, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου, Θοδωρής Μανουσάκης, αναφέροντας:

«Από τις πληροφορίες που έχω σαν διευθυντής του 2ου ΓΕΛ,  γνωρίζω ότι τα τρία κορίτσια  από την ημέρα που βρέθηκαν θετικά στα μοριακά τεστ που έκαναν έμειναν σε καραντίνα στο σπίτι τους 10 μέρες, με ήπια συμπτώματα και  δεν μετέδωσαν τη νόσο σε κανένα μέλος των οικογενειών τους, ούτε και σε κανέναν συμμαθητή τους. Μετά το δεκαήμερο έκαναν ξανά τεστ τα οποία ήταν αρνητικά και επέστρεψαν κανονικά στα μαθήματα τους. Σήμερα ενημέρωσα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου μας κ. Γιάννη Λαμπράκη, ώστε να καθησυχάσει τους γονείς των παιδιών για την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, καθώς διαπιστώθηκε σήμερα πως δεν υπάρχει καθόλου διασπορά της νόσου στη σχολική μονάδα από αυτά τα τρία παιδιά που νόσησαν πριν μερικές μέρες».

Για τον μαζικό αυτό προαιρετικό, προληπτικό έλεγχο, που ζήτησε να κάνει στο 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας η υπεύθυνη των ΚΟΜΥ Λασιθίου του ΕΟΔΥ, Αθηνά Καρπούζη, ζητήθηκε εγγράφως η άδεια των γονέων και των κηδεμόνων όλων των παιδιών του σχολείου. Επειδή θα πρέπει να συνεχιστεί από τον ΕΟΔΥ η ανίχνευση, την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει επαναληπτικό rapid test στους μαθητές και τις μαθήτριες, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστούν για πρώτη φορά και όσοι μαθητές, καθηγητές ή γονείς δεν εξετάστηκαν στις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 45 περίπου μαθητές από τους 265 του 2ου Γενικού Λυκείου  Ιεράπετρας, που δεν πρόλαβαν  λόγω περιορισμένου χρόνου να κάνουν στις 7 Δεκεμβρίου το rapid test, προτίθενται να  κάνουν την ερχόμενη Τρίτη αυτή την εξέταση, όπως επίσης και οι καθηγητές τους, ενώ δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη προθυμία από την πλευρά των γονέων και των κηδεμόνων των παιδιών.

Σε γενικές γραμμές πάντως η κατάσταση σε ότι αφορά την πανδημία στη σχολική κοινότητα της Ιεράπετρας είναι πάρα πολύ καλή, καθώς τηρούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα του περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου, ενώ αυξάνεται καθημερινά και το ποσοστό των εμβολιασμένων.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια