Λασίθι

Μέσα Λασίθι: Στην τελική ευθεία για την αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης

Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της δήμου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή και στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού πόσιμου νερού στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου

Στο στάδιο της υπογραφής της συμβάσης μεταξύ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του αναδόχου βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης» με προυπολογισμό 36.382 ευρώ και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΠΔΕ).

Η μελέτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Μέσα Λασιθίου. Το εξωτερικό αυτό δίκτυο ύδρευσης είναι πολύ παλιό, έχει κατασκευαστεί από σιδηροσωλήνες, και υπάρχουν πολλές διαρροές νερού, λόγω της παλαιότητας του δικτύου.

Η αντικατάσταση του δικτύου θα ξεκινήσει κοντά από τις πηγές της «Αλόιδας» και σε μήκος 1.450 μέτρων, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα και θα αντικατασταθούν με νέες κατάλληλου τύπου σωληνώσεις.

Η σωλήνα θα εγκιβωτιστεί, θα κατασκευαστούν φρεάτια από οπλισμένο σκυρόδεμα με καπάκια, προκειμένου να τοποθετηθούν μέσα δικλείδες, βαλβίδες εξαερισμού και μειωτές πίεσης νερού. Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της δήμου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην περιοχή και στην παροχή ασφαλούς και ποιοτικού πόσιμου νερού στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια