Άγιος Νικόλαος - Πενταπλή δόση εμβολίου: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο η 72χρονη - Πώς έγινε το λάθος

Λασίθι
Άγιος Νικόλαος - Πενταπλή δόση εμβολίου: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο η 72χρονη - Πώς έγινε το λάθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο διάστημα τόσο το νοσηλευτικό όσο και το ιατρικό προσωπικό έχει εξαντληθεί

Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου εισήχθη προληπτικά, έλαβε η 72χρονη γυναίκα νωρίτερα σήμερα, η οποία επισκέφθηκε το εμβλολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, χθες, Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την τρίτη (αναμνηστική) δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο νοσηλευτής του νοσοκομείου, προφανώς εκ παραδρομής, πριν από την χορήγηση δεν πραγματοποίησε διάλυση με φυσιολογικό ορό, όπως προβλέπεται για τα εμβόλια της Pfizer και στη γυναίκα χορηγήθηκε πενταπλή δόση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νοσηλευτής, όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, άμεσα ενημέρωσε την 72χρονη, καθώς επίσης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων, Γιώργο Μανουσάκη, η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, καθώς ο οργανισμός της δεν εμφάνισε παρενέργειες κι έλαβε εξιτήριο. Το ιατρικό προσωπικό της έδωσε οδηγίες κατά την παραμονή της στην οικία της.

Όπως επεσήμνε ο κ. Μανουσάκης, το τελευταίο διάστημα, τόσο το νοσηλευτικό όσο και το ιατρικό προσωπικό έχει εξαντληθεί, καθώς καλείται να διαχειριστεί  τους πενταπλάσιους σε αριθμό εμβολιασμούς, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τις προηγούμενες εβδομάδες στο νοσοκομείο εμβολιάζονταν περίπου σαράντα πολίτες την ημέρα, ενώ τις τελευταίες 72 ώρες προσέρχονται τουλάχιστον 220 ημερησίως.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News