Κρήτη: Φτιαγμένο από χαρτόκουτες το Ειδικό Σχολείο της Ιεράπετρας

Κρήτη
Κρήτη: Φτιαγμένο από χαρτόκουτες το Ειδικό Σχολείο της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ειδικό Σχολείο της Ιεράπετρας είναι διαμορφωμένο με χαρτόκουτες από το 2020 μέχρι και σήμερα

Σε σχολείο με χαρτόκουτες που διαμορφώνουν έναν διάδρομο κάνουν μάθημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ιεράπετρα. Χαρτόκουτες βαμμένες για να μην είναι τόσο ψυχρές και απόκοσμες, θρανία σπασμένα και φθαρμένα από τη χρήση, αίθουσα φυσικοθεραπείες σε μια γωνιά του διαδρόμου που κλείνει με μια κουρτίνα και ένα ευτυχισμένο «Καλώς ήρθατε» στην πόρτα, μήπως και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ξεχάσουν για λίγο τις συνθήκες που ζουν, προβάλλοντας ως «όπλο» την αισιοδοξία.

Αυτές είναι οι εικόνες μέσα από το Ειδικό Σχολείο Ιεράπετρας, που έχουν γίνει viral από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα θρανία είναι τοποθετημένα στον διάδρομο και υπάρχουν διαχωριστικά από χαρτόκουτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα χαρτόνια εμφανίστηκαν το 2020 στο σχολείο και μέχρι και σήμερα παραμένουν στη θέση τους, αν και ο Δήμος Ιεράπετρας φαίνεται ότι έκανε κάποιες εργασίες μόνωσης και τοποθέτησε και στέγαστρο στην είσοδο του σχολείου, για να μη βρέχονται οι μαθητές.

Το σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι οι χαρτόκουτες, που παίζουν τον ρόλο τοίχου, είναι και βαμμένες με ένα χέρι πλαστικό και πολλές ζωγραφιές. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι χαρτόκουτες αυτές, που προφανώς έκλειναν κάποτε μέσα τους οικιακές συσκευές και άλλα, διατηρούν και τις μικρές εγκοπές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τους. Και οι εγκοπές αυτές σήμερα είναι ο αέρας, ο φωτισμός και το μικρό παράθυρο στη ζωή για τα παιδιά που ζουν και μαθαίνουν τον κόσμο πίσω από μια χαρτόκουτα.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News