Ιεράπετρα: Στο ναδίρ η εμπορική κίνηση στα καταστήματα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων

Κρήτη
Ιεράπετρα: Στο ναδίρ η εμπορική κίνηση στα καταστήματα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έμποροι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν τελικά να πληρώσουν πρόστιμο πάνω από 5.000 ευρώ, αν ξεφύγει κάποιος από τον έλεγχο , ενώ η επιχείρηση τους θα πρέπει να μείνει κλειστή για 15 μέρες

Κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει η κίνηση στα Εμπορικά καταστήματα της Ιεράπετρας, μετά τις 6 Νοεμβρίου, οπότε άρχισαν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα με την υπο προϋποθέσεις είσοδο των ανεμβολίαστων στα καταστήματα και τις εμπορικές επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων, γίνονται  ελεγκτές -αστυνομικοί και έχουν την ευθύνη της  εξακρίβωσης των στοιχείων των πελατών πριν την είσοδο τους στα μαγαζιά.

Οι έμποροι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν τελικά να πληρώσουν πρόστιμο πάνω από  5000 ευρώ, αν ξεφύγει κάποιος από τον έλεγχο , ενώ η επιχείρηση τους θα πρέπει να μείνει κλειστή για 15 μέρες. 

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Ιεράπετρας συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης Τρίτης σχεδόν καθολικά, προκειμένου να πετύχουν να αποσυρθούν τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί στο λιανικό εμπόριο.

«Ευχαριστούμε όλους τους καταστηματάρχες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και πήραν μαζικά μέρος  στο συμβολικό 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων που αποφασίστηκε σε όλη την Κρήτη, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 και συγκεκριμένα από τις 9:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι, στηρίζοντας όλοι μαζί  την κινητοποίηση  μας αυτή, ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων στο Λιανικό Εμπόριο», μας είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Με τον αγώνα τους αυτό  οι έμποροι της Ιεράπετρας ζητούν από την κυβέρνηση:

1) Εξάμηνη μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και

2) Εξάμηνη μετάθεση της αντίστοιχης αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας.

3) Στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του εμπορίου, όπως για την εστίαση και

τον τουρισμό.

4) Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

5) Διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης πάγιων δαπανών και για τους

6) Πρόβλεψη τρίμηνης παράτασης ισχύος της κρατικής ενίσχυσης – Γέφυρα 2,

με παράλληλη ισχύ των υφιστάμενων ποσών ενίσχυσης ανά δικαιούχο.

7) Φορολογική καθιέρωση της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης.

8) Κατάργηση  του τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολή του  επόμενου έτους.

9) Θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

«Εκπροσωπώντας όλα τα καταστήματα της Ιεράπετρας, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας  για τα νέα μέτρα, ζητάμε την κατάργηση τους και την έμπρακτη στήριξη  από την κυβέρνηση , του λιανικού εμπορίου και των μικρών επιχειρήσεων», καταλήγει ο κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας 

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρα και συγκροτήθηκε  ως σώμα, όπως ορίζει το καταστατικό του και αποτελείτε απο τους :

Πρόεδρος - Μπινιχάκης Ευάγγελος

Α΄Αντιπρόεδρος - Μαυροκουκουλάκης Μιχαήλ

Β' Αντιπρόεδρος - Πλατανάκης Κων/νος

Γεν.Γραμματέας - Παπαδάκη Καίτη

Ταμίας - Λαμπράκης Χαράλαμπος

Μέλη : Μπιλανάκης Εμμανουήλ - Καναβάκης Κων/νος.

Για την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ημέρα που έχει καθιερωθεί ως  η Black Friday για την Ελλάδα ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα διαφορετικό κλίμα γιορτινό , στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης , κρατώντας τα καταστήματα ανοικτά , καιρού επιτρέποντος,  μέχρι τα μεσάνυκτα.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις , με τις οποίες θα επιχειρηθεί να τονωθεί η αγορά, η οποία μεταβάλεται και επηρεάζεται πάντα από πάρα πολλές παραμέτρους.

Χρειάζεται καλή καταναλωτική ψυχολογία ο κόσμος, ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και την απαιτούμενη ρευστότητα , η οποία στην Ιεράπετρα πηγάζει κατά κύριο λόγο από την  καλή πορεία των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, με τα κηπευτικά και το λάδι να θεωρούνται η κινητήρια δύναμη για ολόκληρη την αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News